"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Udkigsposten

Vietnam: Tre års fængsel til prominent blogger

I Vietnam er den prominente blogger Bui Thi Minh Hang blevet dømt til tre års fængsel for at bruge sin ytringsfrihed. Også demonstrationen foran retten blev hun dømt for.

Norge: Islamkritiker udvist til uvis skæbne

Den islamkritiske, pakistanskfødte konvertit Imran Firasat er blevet udvist fra Norge. Det er staig uvist hvad der videre kommer til at ske med ham. 

Australien: Fyret for kommentar om Muhammed

Michael Smith var radiovært på den australske radiostation 2GB i millionbyen Sydney. Men det er han ikke længere. En bemærkning om muslimernes profet Muhammeds forhold til en 6-årig pige kostede nemlig jobbet.

UK: Baptister anklages efter plakat om Helvede

Baptistkirken i den engelske by Norfolk er blevet genstand for en politiundersøgelse. Årsagen er en plakat, der advarer mod Helvedes flammer.

Danmark: Tina Petersen frifindes i landsretten

Tidligere folketingsmedlem Tina Petersen er af Østre Landsret blevet frifundet for racisme. Dommen stadfæster frifindelsen fra byretten i Svendborg fra december.

Sverige: Politiker dømmes for islamkritik

Sverigesdemokraten Michael Hess fra svenske Karlskrona, blev for nylig idømt dagbøder for at koble religionen islam sammen med voldtægter. Ifølge dommerne faldt kommentaren ikke i forbindelse med en ”saglig og vederhæftig debat”, og at det derfor er ligegyldigt om påstanden er sand eller ikke.

Saudi Arabien: 1000 piskeslag for at starte webside

En domstol i Saudi Arabien har dømt bloggeren Raif Badawi til 10 års fængsel og 1000 piskeslag for at starte en webside.

UK: Anholdt for at citere Winston Churchill

Den engelske kandidat til Europaparlamentet og partileder, Paul Weston, blev for nylig arresteret af politiet i Hampshire efter offentligt at have citeret Winston Churchill.