"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Udkigsposten

Norge: Islamkritiker udvist til uvis skæbne

Den islamkritiske, pakistanskfødte konvertit Imran Firasat er blevet udvist fra Norge. Det er staig uvist hvad der videre kommer til at ske med ham. 

Australien: Fyret for kommentar om Muhammed

Michael Smith var radiovært på den australske radiostation 2GB i millionbyen Sydney. Men det er han ikke længere. En bemærkning om muslimernes profet Muhammeds forhold til en 6-årig pige kostede nemlig jobbet.

UK: Baptister anklages efter plakat om Helvede

Baptistkirken i den engelske by Norfolk er blevet genstand for en politiundersøgelse. Årsagen er en plakat, der advarer mod Helvedes flammer.

Danmark: Tina Petersen frifindes i landsretten

Tidligere folketingsmedlem Tina Petersen er af Østre Landsret blevet frifundet for racisme. Dommen stadfæster frifindelsen fra byretten i Svendborg fra december.

Sverige: Politiker dømmes for islamkritik

Sverigesdemokraten Michael Hess fra svenske Karlskrona, blev for nylig idømt dagbøder for at koble religionen islam sammen med voldtægter. Ifølge dommerne faldt kommentaren ikke i forbindelse med en ”saglig og vederhæftig debat”, og at det derfor er ligegyldigt om påstanden er sand eller ikke.

Saudi Arabien: 1000 piskeslag for at starte webside

En domstol i Saudi Arabien har dømt bloggeren Raif Badawi til 10 års fængsel og 1000 piskeslag for at starte en webside.

UK: Anholdt for at citere Winston Churchill

Den engelske kandidat til Europaparlamentet og partileder, Paul Weston, blev for nylig arresteret af politiet i Hampshire efter offentligt at have citeret Winston Churchill.

Amerikansk Universitet: Hirsi Ali for islamkritisk til at modtage æresbevisning

Brandeis Universitet er ved at kvæle åndsfriheden, lyder advarslen fra Ayaan Hirsi Ali

Brandeis Universitet forråder det fundament, det blev grundlagt på, og kvæler åndsfriheden, lyder det fra Ayaan Hirsi Ali.