"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Gideon Falter: en skallesmækkende mimose på den engelske venstrefløj

25. april 2024 - Artikel - af Aia Fog

Det er typisk for venstrefløjen, at man er ekstremt optaget af sine egne definitioner, sine egne behov og sin egen ret - og at man uden tøven smider meningsmodstandere under bussen.
Den selvfede og selvretfærdige formand for CAA, Gideon Falter er et klassisk eksempel:

Scotland Yard og Metropolitan Police har været på hælene og i krise siden den venstreorienterede leder af CAA (Campaign Against Antisemitism), Gideon Falter, i sidste uge offentliggjorde en video, hvor en gruppe betjente forhindrede ham i at krydse gaden ved at gå direkte ind i en af de utallige, aggressive pro Palæstina-Hamas demonstrationer, der har hærget Londons gader siden Hamas´angreb på Israel 7. oktober.

I videoen som Gideon Falter har offentliggjort, siger en betjent bl.a. til Falter, som bar kippah og en pose med et bedesjal under armen: ”Du er helt åbenlyst jødisk, dette er en pro-palæstinensisk demonstration. Jeg beskylder dig ikke for noget, men jeg er bekymret for reaktionerne på din tilstedeværelse.”

En meget uheldig udtalelse, som er gået viral og som har givet Gideon Falter stor mediebevågenhed, hvilket han ikke har været sen til at udnytte: siden offentliggørelsen af videoen har Falter været særdeles aktiv i medierne og har bl.a. krævet, at politidirektøren i London, Mark Rowley, bliver fjernet fra sin post, fordi han ”…har undladt at bakke op om Londons jøder (…) og har indskrænket vores rettigheder og ret til at gå på gaden til fordel for disse enorme grupper af demonstranter, der kan gøre, hvad de vil”. Falter siger endvidere, at han af politiet ”…blev behandlet som en kriminel, fordi jeg er jødisk

I dagene efter offentliggørelsen af videoen, har politiet lagt sig fladt ned og undskyldt for betjentenes opførsel og indkaldt CAA og andre jødiske organisationer til (forsonings)møder om, hvordan politiet kan sikre Londons jøder og deres borgerrettigheder. Selv premierminister Rishi Sunak har været på banen og forsikret jøderne om deres umistelige rettigheder og myndighedernes vilje til at sikre dem.

De sidste par dage er Gideon Falters overflade imidlertid begyndt at krakelere efter en 13 minutter lang video af hele interaktionen mellem Falter og Politiet blev offentliggjort af Sky News.  Her fremgår det, at Gideon Falter ikke som han påstod, bare var en (jødisk) mand, der tilfældigt skulle krydse gaden, men tydeligvis havde planlagt en moddemonstration, at han var i selskab med adskillige andre, den ene med et kamera, at Falter flere gange forsøgte at gå ind i Hamas-demoen, og at det tilstedeværende politi, der i forvejen havde nok at gøre med de aggressive demonstranter, derfor havde god grund til at ville gelejde Falter forbi demoen ad en omvej (hvilket Falter nægtede). Endvidere fremgår det, at betjentene bestræber sig på at være så høflige, som muligt og at selv da Falter prøver at mase sig igennem for at komme ind i Hamas-demoen, bliver de ved med at titulere ham ”sir”.

Endnu mere krakelerer billedet af den selviscenesættende og selvretfærdige venstrefløjsaktivist, når man ved, at det var samme Gideon Falter, der i november bad politiet om at sørge for, nægte Tommy Robinson at deltage i en offentlig demonstration mod antisemitisme, som han ellers skulle dække som gadejournalist for Urban Scoop. En opgave politiet som bekendt gik til med så stor iver, at de ikke alene mønstrede 20 mand til at lægge Tommy Robinson i håndjern – de sprøjtede også peberspray i ansigtet på ham mens han var fikseret. Dengang i november var Falter topbegejstret for Londons politi og han har på intet tidspunkt haft ruelse over, at være den direkte årsag til, at Robinson uden at have begået noget ulovligt uretmæssigt blev nægtet ophold i London og i disse dage gennemlever en retssag, hvor han risikerer flere måneders fængsel på den konto.

Det er typisk den anløbne moral, der kendetegner det venstreorienterede segment af skallesmækkende mimoser, at han ikke tøver med at smide andre under bussen og uretmæssigt nægte dem adgang til en offentlig demonstration, men selv er først til at trække offerkortet i en tilsvarende situation – som han oven i købet gør alt for selv at fremprovokere. Og det er ganske kendetegnende for de – lige så venstreorienterede – engelske mainstremmedier, at ingen nævner den omstændighed, ligesom ingen nævner, at Gideon Falter nu har fået lidt af sin egen medicin. En medicin han har meget svært ved at tage, selvom han har både myndighederne og medierne i ryggen.

Det siger alt om Gideon Falter.

 

Artiklen har været bragt i Den Korte Avis