"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

I næste uge kan Tommy Robinson komme i fængsel - for at bruge ytringsfriheden

17. april 2024 - Artikel - af Michael Pihl

I november blev Tommy Robinson arresteret, ført væk af 20 betjente og fik peberspray i ansigtet mens han var fikseret - for at ville deltage fredeligt i en offentlig demonstration i London. Nu vil de engelske myndigheder have ham i fængsel for det.

Man kan kun forsvare ytringsfriheden ved at bruge den. Og autoritære, udemokratiske samfund straffer borgere for at bruge deres ytringsfrihed. Her gælder det om ikke at lade sig skræmme.  Og føre frihedskampen videre ved ikke at acceptere forbud og politiske magtovergreb. Tommy Robinson vil ikke bøje nakken. Derfor straffes han af engelske myndigheder.

Søndag den 26. november 2023 blev Tommy Robinson arresteret i London, fordi han som borgerjournalist dækkede en demonstration imod den voksende antisemitisme i England. Robinson havde absolut ingen forbrydelse begået. Han havde spist morgenmad på en restaurant og var på vej til at dække en demonstration med interviews og reportage, da han af engelsk politi blev sprøjtet i ansigtet med peberspray og med fysisk magtanvendelse ført bort og arresteret af engelsk politi. Tommy Robinsons arrestation den 26.11. 2023 var et helt urimeligt indgreb i ytrings-, forsamlings- og pressefriheden og en brutal afsløring af et ulige og politisk korrupt retsvæsens underminering af demokratiske frihedsrettigheder i England.

Nu viser det sig også, at videomateriale fra engelsk politisk uretmæssige arrestation af Robinson den 26.11 på mystisk vis er forsvundet ikke blot fra en, men fra samtlige involverede betjentes bodykamera i Londons politi

På mandag den 22.04. skal Tommy Robinson for en engelsk dommer, som formentlig igen vil straffe ham og sende ham i fængsel, alene for at have været fysisk til stede i London.

Trykkefrihedsselskabet vil nøje følge Tommy Robinsons sag og rapportere fra den. Også fordi vi af trist erfaring desværre ved, at statsbetalte mediers dækning af Tommy Robinson ganske enkelt ikke er til at stole på. Sådan er det bare. 

At forsvare ytringsfriheden og forsamlingsfriheden betyder at kæmpe aktivt for den. Det gør Tommy Robinson. For det bliver han forfulgt af et korrupt engelsk retssystem