"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Tommy Robinson vandt i retten

24. april 2024 - Artikel - af Aia Fog

Efter en kafkask arrestation og efter at have været forment adgang til London i 6 måneder, vandt Tommy Robinson i går en retssag, der aldrig burde være gennemført i en demokratisk retsstat

Når politiet møder talstærkt op på den café, hvor man sidder fredeligt og spiser morgenmad for at beordre en til at forlade byen (London) og ikke deltage i en planlagt og offentlig demonstration mod antisemitisme.
Når 20 betjente lægger én i håndjern, mens man udfører sit arbejde som journalist.
Når en betjent tvinger ens hoved tilbage og sprayer peberspray ind i ansigtet på en mens man er fikseret.
Når politiet udsteder forbud mod at nærme sig London og arresterer en mens man fejrer sin datters fødselsdag 
Når retten fremmer en straffesag på den baggrund, der kan sende en flere måneder i fængsel.

Så må man nødvendigvis tænke, at man lever i et kafkask helvede, hvor både retsstaten og det, man troede var umistelige borgerrettigheder er en illusion, og at alt det, der skulle beskytte en i virkeligheden vil angribe og tilintetgøre ens liv og frihed.

Men selvom det engelske retssystem beviseligt er på hælene og langt fra fordums glans, så er det gudskelov for tidligt at lægge helt i graven, for tirsdag vandt Tommy Robinson sagen over politi og anklagemyndighed efter to dages retsmøde, der på lange stræk var nærmest ubegribelig absurd, for anklagerens sag var ikke-eksisterende og faldt fra hinanden inden den næsten var begyndt, hvilket de implicerede besynderligt nok villigt indrømmede:
ikke én eneste af de 20 betjente, der lagde ham i håndjern, pebersprayede ham og førte ham væk fra demonstrationen i november, kunne producere billeder fra deres bodycams. De var enten slukkede, overspillede, lånt ud til andre - eller itu.
Der var ikke optaget rapport om hændelsesforløbet, hvilket den ansvarlige betjent i retten forklarede med, at han var ordblind. 
Der var fiflet med tidspunkterne for hændelsesforløbet:
Mindst en af de ansvarlige betjente var ikke, hvor han skulle være og havde derfor ikke jurisdiktion.

På den baggrund er det en tilsnigelse at sige, at det engelske retssystem stadig er i funktion, for sagen skulle aldrig have været prøvet og det havde været udtryk for den totale implodering af engelsk ret, hvis Tommy Robinson var blevet dømt. 

Han vandt - efter 6 måneder i Helvede - og er nu fri til at bevæge sig rundt i sin hovedstad igen, ligesom han er fri til at besøge Trykkefrihedsselskabet til Folkemødet på Bornholm i juni.

Alt er godt. Til næste gang.

 

Se Tommy Robinsons kommentarer til retssagen her: 

https://rumble.com/v4r4hm9-tommy-wins-in-court.html