"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

TRYKKEFRIHEDSSELSKABET ANKLAGER

1. juni 2023 - - af Trykkefrihedsskabets bestyrelse

Disse billeder dokumenterer to terrorangreb: det ene islamisk i Frankrig, det andet russisk i Kherson. Der er ingen forskel på billedernes gru og på konsekvenserne af terror, hvor uskyldige civile myrdes og lemlæstes. Men i Danmark retsforfølges og straffes islamkritiske samfundsdebattører konsekvent for at dokumentere konsekvenserne af islamisk vold og terror, mens ofrene for f.eks. russisk terror frit kan eksponeres. 

Trykkefrihedsselskabet anklager politi og retsvæsen for at bedrive statsautoriseret politisk forfølgelse af nationalkonservative og islamkritikere for at undertrykke debatten om truslen fra islam og islamisk terror. Og vi spørger: Hvad er forskellen på disse billeder? Hvorfor er der forskel på retten til at dokumentere disse rædsler? Og hvordan kan et bærende princip som “lighed for loven” trædes så eftertrykkeligt under fode?
 
Trykkefrihedsselskabets bestyrelse:
Aia Fog (formand), Michael Pihl (næstformand), Kirsten Valeur (kasserer), Kit Louise Strand (sekretær), Lars Brinth, Anders Peter Johnsen, Jannich Kofoed, Peter Andreas Fog, Michael Kjeldsen, Morten Uhrskov, Kirsten Sarauw.