"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

H, S og L: - Ytringsforbrydere på spil i Nakskov

14. juni 2011 - Artikel - af Lars Hedegaard

Nakskov Politi forsøger at afdække, hvem der står bag agitation for ytringsfrihed. Nu får de assistance af en virkelig voldsekspert.

 

I Nakskov har to unge mænd, der betegner sig som "Danish Defence League", under en såkaldt "Blitz aktion" opklæbet nogle plakater og et banner på Baitul Hamd moskéen. Plakaterne viser Kurt Westergaards kendte tegning af bomben i turbanen og bærer påskriften "For ytringsfriheden". Også banneret rummer et farligt, højreekstremistisk budskab: "For Danmarks Frihed" og er signeret "Danish Defence League".

DDL har selv dokumenteret forbrydelsen i form af en video, som er lagt på YouTube http://www.youtube.com/watch?v=bYf7m7MKp6k.

Mærker på muren
Såvel imamen som Nakskov politi er opskræmte over dette eksempel på groft hærværk, der består i, at budskaberne er opklæbet med noget tape, der kan have afsat mærker på facaden.

Til B.T. <http://www.bt.dk/krimi/haengte-muhammed-tegning-op-paa-moske>  udtaler Baitul Hamd moskéens talsmand, Hamad Sheraz Rovsing, at imamen og hans familie, der bor på første sal over moskéen, selvfølgelig er dybt chokerede. Trods det forbryderiske anslag forsikrer talsmanden imidlertid, at moskéen vil fortsætte som hidtil. Hamad Sheraz Rovsing forsikrer også, at moskéen ikke lader sig skræmme af krav om ytringsfrihed.

Også Nakskov Politi er rystet og vil nu sætte energisk ind for at få gerningsmændene pågrebet. Vicepolitiinspektør Søren Vægter er glad for, at der er gode beviser i sagen.

Hidtil har politiet i Nakskov ikke oplevet problemer med ekstremister, beretter Søren Vægter til B.T. – og understreger hermed, at også politiet anser krav om ytringsfrihed for at være ekstremistiske.

Af Søren Vægters udtalelser fremgår i øvrigt, at Nakskov Politi er helt på omgangshøjde med tidsånden: "Vi har ikke store problemer med højreorienterede personer eller grupper," meddeler han. Det er med andre ord et problem, at der findes højreorienterede, og de højreorienterede kan man kende på, at de agiterer for ytringsfrihed, og at de opklæber budskaber på facader.

RUC-ekspert bekymret
Også den nyudsprungne ekstremisme-ekspert fra Roskilde Universitet, Chris Holmsted Larsen, ser med alvor på ytringsforbrydernes tiltagende frækhed.

"Hvis man kigger på English Defense League, som er Danish Defense Leagues ophav i England, så har de lavet en del voldelige aktioner i England, så der er grund til at tage det alvorligt, siger han til TV2Øst <http://www.tv2east.dk/artikler/ekspert-advarer-mod-politisk-vold>. Han gør desuden opmærksom på, at Danish Defence Leagues video er lagt på YouTube i et forsøg på at hverve nye medlemmer.

Det må skabe yderlige rædsel i Nakskov. Ikke nok med at DDL agiterer for ytringsfrihed. De forsøger at få andre med på deres farlige forehavende.

Ifølge journalisten Sigurd Ericson, der i 2010 lavede en større reportage om English Defence League < http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/10/danish-view-of-edl.html>, er der ingen tegn på, at EDL skulle have gennemført voldelige aktioner, men derimod masser af eksempler på, at organisationens aktivister er blevet overfaldet af såkaldte "antifascister". Men Chris Holmsted Larsen ligger åbenbart inde med andre oplysninger.

Et smukt venskab
Og når det kommer til vold, ved Chris Holmsted Larsen, hvad han taler om. Han er langt fra blot en stuelærd i elfenbenstårnet. På facebook, se Uriasposten, den 14. juni < http://www.uriasposten.net/>, præsenterer han sig sammen med et billede af Lenin. Det var ham, der ondulerede nogle millioner i Rusland. Ifølge Uriaspostens reportage var Chris Holmsted Larsen i 1999 med til at arrangere overfald på Dansk Forums Studentergruppe.

Uriasposten citerer den nationalkonservative historiker Adam Wagner for følgende episode:

“Denne 'ekspert' [Chris Holmsted Larsen, red.], der her advarer mod 'politisk vold', har jeg mødt engang. Det var til en julefrokost på Historisk Institut i København. Jeg sad og talte med en holdkammerat, men så kom denne 'ekspert' pludselig hen til mig, bukkede sig ned og stak sit hoved helt hen til mit og sagde, at den eneste grund til, at han ikke gav mig tæsk, var, at så ville han blive ekskluderet fra universitetet. Derefter placerede han en stor spytklat lige foran mine fødder. Måske derfor han er ekspert udi tankegangen bag politisk vold?”

Tør man gætte på, at der allerede er opstået et smukt venskab mellem Chris Holmsted Larsen og Nakskov Politi? De klæder hinanden.

 

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg