"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Svar til Katrine Winkel Holm

19. januar 2010 - Artikel - af Katrine Winkel Holm

Svar til Katrine Winkel Holms kommentar i Sappho om ”Vind & Wivel og forsvaret for det frie ord”

Kære Katrine Winkel Holm

Det kan være, at Cepos-juristen Jacob Mchangama og Århus-professoren Frederik Stjernfelt har skjulte motiver, når de mener, at I udtrykker synspunkter, som er et angreb på ytringsfriheden. Det er muligt, at JP-bloggerne Troels Heeger og Søren Villemoes har en anden dagsorden, når de siger om jer, at I er blevet en ”marionetdukke for partipolitiske interesser, nærmere betegnet Dansk Folkepartis anti-muslimske dagsorden”.

Måske ville Kathrine Lilleør, Naser Khader og Søren Pind jer det ondt, da de meldte sig ud af jeres forening efter Lars Hedegaards berygtede køkkenbordsinterview. Det kan ikke udelukkes, at superbloggeren Charles Johnson, af grunde som let lader sig afsløre, ønsker at skade jer, når han om jeres formand udtaler, at han ”er tydeligvis en ekstremist, og at tale om 'et folkeligt oprør' er vanvittigt. Han associerer sig med fascister og advokerer for vold og burde forbigås af anstændige mennesker.”

Det er endog ikke usandsynligt, at den amerikanske forfatter Bruce Bawer, som du ikke får nævnt i din kommentar, har en hemmelig plan med at ødelægge den forening, hvis forlag har oversat og udgivet hans bog While Europe Slept. Det kan være grunden til, at han om din formand Lars Hedegaard har sagt: ”Det har givet mig en dyb personlig smerte, at den mand, hvis forsvar for sekulære liberale værdier var en inspiration for mig, har valgt at alliere sig med et parti, der åbent er modstander af disse værdier.”

Bruce Bawer taler selvfølgelig om det belgiske parti Vlaams Belang, som han mener, Hedegaard er blevet alt for glad for.

Hver især kan I, hvis I graver længe nok, sikkert finde noget på jeres kritikere, som viser, hvorfor netop de har udtalt sig om Hedegaard og Trykkefrihedsselskabet, som de har. Det må være en stor lettelse, for så behøver I ikke tage stilling til den kritik, der bliver rettet mod jer.

Tillad mig alligevel at komme med et velment råd: I bør nok genoverveje, hvem det er, I er til for. I siger, I vil forsvare det frie ord. Men lige nu skubber I med stor effektivitet mange af de mennesker fra jer, som burde være jeres allierede. Er den strategi til gavn for de mennesker, hvis ord er truet?

Venlige hilsner

Klaus Wivel

P.S. Som enhver, der læser Weekendavisen kan se, var der fire indlæg på debatsiderne i denne uge, der handlede om Trykkefrihedsselskabet. Tre af dem var ganske lange. I betragtning af, at der sker mange andre ting i verden, som læsere kunne have lyst til at kommentere, var det helt overvældende meget plads, den sag fik. Det ene af indlæggene var af Helle Merete Brix, som alt andet lige vel er et af de mennesker i Trykkefrihedsselskabet, som står Hedegaard nærmest. Helst ville vi jo have haft en kommentar fra manden selv, men han foretrækker at lade andre forsvare sig.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg