"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Westergaard sat på gaden i Smilets By

27. februar 2008 - Artikel

Siden Kurt Westergaard torsdag i sidste uge blev smidt ud af sit hotel, har der været spekuleret på, hvilket hotel der var tale om. Sappho kan nu afsløre, at det var Radisson SAS.

Radisson SAS Scandinavia Hotel ligger i hjertet af Århus. Med Musikhuset og kunstmuseet Aros som de nærmeste naboer. Overfor hotellet ligger byens berømte rådhus, hvor man i generationer har holdt de demokratiske traditioner i hævd. Og indtil torsdag i sidste uge husede Radisson SAS Scandinavia Hotel byens i øjeblikket mest omtalte søn, avistegneren Kurt Westergaard. Manden bag den herostratisk berømte tegning af Muhammed med en bombe i turbanen, der de seneste måneder har været tvunget på flugt fra sit eget hjem på grund af mordplanerne imod ham.

Torsdag bad Radisson SAS Kurt Westergaard om at forlade hotellet, da man angiveligt frygtede for de andre gæsters sikkerhed. Om hotellets disposition skyldes konkrete trusler eller frygt for trusler eller eventuelt frygten for et økonomisk tab ved at have den i mange kredse kontroversielle tegner boende står hen i det uvisse, og man bliver ikke meget klogere ved at rette henvendelse til Radisson SAS Scandinavia Hotels direktør Peter Laursen. Han vil end ikke oplyse om, hotellet har haft Kurt Westergaard boende.

”Vi kommenterer ikke på vores gæster, så det får du mig ikke til at kommentere på,” siger direktør Peter Laursen.

– Hvorfor har Radisson SAS valgt at sætte Kurt Westergaard på gaden?
”Som sagt kommenterer jeg ikke på, hvilke gæster vi har boende eller ej. Så derfor er der egentligt ikke mere at snakke om,” fortæller Peter Laursen.

- Men skyldes det Kurt Westergaards opførsel, at I har smidt ham ud?
”Uanset hvad vi gør med gæster, kommenterer vi ikke på opførsel og adfærd,” siger Peter Laursen.

– Mener du ikke, at I har et ansvar, når en af byens borgere er i nød?
”Ingen kommentarer,” lyder det fra Peter Laursen.

Husly til profettegner

Radisson SAS Scandinavia Hotel har 234 værelser og suiter, og hotellets ”eksklusive præsidentsuite og de luksuriøse juniorsuiter” er ifølge hotellets hjemmeside ”noget af det absolut bedste, byen kan byde på”. Men siden torsdag har Kurt Westergaard altså ikke kunnet nyde godt af hverken den eksklusive præsidentsuite, juniorsuiterne eller de helt almindelige værelser, da han har været sat på gaden. Til gengæld vil en række andre hoteller ifølge gratisavisen Urban gerne have Kurt Westergaard boende.

Det drejer sig blandt andet om Hotel Kronpris Frederik i Fredericia, Hotel Royal i Århus og Best Western Hotel Hebron i København.

Ifølge Danmarks Radio har stationen også fået en række henvendelser fra gæstfrie danskere, der tilbyder at indkvartere tegneren privat.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg