"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Vi ved alt om det meste, men næsten intet om tidlig islam

10. maj 2011 - Artikel - af Helle Baldersbæk

Hans Jansen (th) i samtale med Lars Hedegaard.

Vi ved ikke, om Muhammed er en historisk person, lød det fra arabisten Hans Jansen.

Wilders nøglevidne

Han hedder Hans Jansen, og han er manden, der ændrede forløbet af retssagen mod Gert Wilders i Holland. Under en privat sammenkomst, hvor sagens dommere var til stede, forsøgte dommerne at lægge pres på Jansen med henblik på at få ham til at ændre sit vidneudsagn i retssagen. Resultatet blev, at dommerne blev udskiftet.

Når Hans Jansen er interessant i retssagen i Amsterdam, er det fordi han er blandt dem, der ved mest om islam, og han er ekspert i koranstudier, og han er tidligere professor i arabiske og islamiske studier.

Jansen havde fået lidt af en uriaspost ved at være taleren, der skulle følge efter Wafa Sultan.

Historisk eller fiktiv?

”Vi ved så meget om det meste. Vi ved alt, hvad der er værd at vide om Romerriget og om andre kulturer, der var fremherskende, da islam blev født, men vi ved næsten ingenting om den tidlige islam”.

”Og så er der spørgsmålet, om Muhammed var en historisk person eller en fiktiv skikkelse, der skulle tjene det formål at få folk til at følge et godt eksempel. Det er en side af sagen, men også opfattelsen af sandt eller ikke er væsentlig.

Ingen ligger jo søvnløs ved tanken om, at den barmhjertige samaritaner måske ikke var en historisk person, men den troende muslim vil føle sig snydt, hvis det viser sig at de kanoniske historier om Muhammed er fiktion”, sagde Hans Jansen.

Videre fortalte Hans Jansen, at det først er i 800-tallet, der opstår et arabisk skriftsprog, og at skriftsproget i regionen blev dannet fra den samme kilde.

”Meget tyder på, at historierne om Muhammed er ret sene i forhold til de begivenheder, de beskriver, og så tjener historierne som enten gode eller afskrækkende eksempler ”.

”Tag historien om den kristne munk, der modtog Muhammed som barn. Fra min synsvinkel er historien skabt som en kulisse i et teater, som man har placeret Muhammed i”.

”Det gælder også sproget og tidsangivelserne. Muhammeds første kone hed Khadidjah, og navnet betyder dødfødt, mens Aisha betyder levende. Aisha var ung, da hun blev gift”.

”Det siges at hun levede med Muhammed lige så længe, som hun havde levet uden ham før ægteskabet, og da man mener, Aisha var 18 år, da hun blev enke, må hun have været ni år, da ægteskabet blev indgået”, fortalte Hans Jansen og understregede, at det var svært at finde mur- og nagelfast dokumentation, for der findes ingen og man må forlade sig på de tekster, der kan skaffes.

Send the marines

Hans Jansen kom også ind på sagen fra Østrig, hvor Elisabeth Sabaditsch-Wolff er dømt for racisme ved at sige, at Muhammed var pædofil.

Dommeren slog fast, at når profeten også havde sex med voksne kvinder og endda beholdt Aisha hos sig til hun var ude af puberteten, så rettede hans sexdrift sig ikke udelukkende mod børn og derved er det racistisk at påstå, at han var pædofil.

”På amerikansk siger man send the marines og jeg vil sige: send the marines når et barn skal reddes ud af et ægteskab, men det sker jo ikke”, sagde Hans Jansen.

 

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg