"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Vi forlanger at regeringen beskytter ytringsfriheden

2. januar 2010 - Artikel

Få timer efter, at en somalisk mand med al-Qaeda-forbindelser var trængt ind i Kurt Westergaards hjem for at slå ham ihjel, kunne PET meddele, at de vidste alt om ham. Han har kendte terrorforbindelser. PET har tydeligvis overvåget ham i længere tid. Blot havde PETs ledelse ikke forestillet sig, at han skulle have noget udestående med Kurt Westergaard.

I øvrigt udtaler PETs chef, hvor glad han er for, at sikkerheden i Westergaards hus synes at være i top.

Trykkefrihedsselskabet er langt fra beroliget.

Mordtrusler mod danske tilhængere af ytringsfriheden går år tilbage. Hvordan kan regeringen, hvis ministre har aflagt ed på grundloven, tillade folk som Kurt Westergaards uheldige banemand at opholde sig her i landet? Hvad er hans adkomst til at være her? Hvem plejer han omgang med? Hvilken moske har han frekventeret?

Og endnu vigtigere: Hvor mange andre mordere har vi åbnet landets grænser for?

Vi har tidligere i landets historie oplevet ekstremister, der ikke lagde skjul på deres ønske om at omstyrte friheden og den grundlovssikrede orden. Men vi har aldrig tidligere i fredstid været ude for, at de prøvede at omsætte deres tanker i mord.

Siden Jyske lov af 1241 har der i Danmark været en underforstået overenskomst mellem undersåtterne og statsmagten: Borgerne fraskriver sig retten til at tage sig selv til rette på betingelse af, at kongen øver ret i landet.

Er det, hvad vi oplever i disse dage?

Vil regeringen, der står med ansvaret, forklare, hvad den har tænkt sig at gøre for at sikre vores frihed – og specielt ytringsfriheden, uden hvilken ingen anden frihed kan findes?

Vi venter på svar.

Og så vil vi endnu engang udtrykke vores solidaritet med Kurt Westergaard, som Trykkefrihedsselskabet hele tiden har stået bi i ord og handling.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg