"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Uwe Max til Nørrebro

30. oktober 2009 - Den løbende - af Helle Merete Brix

Sappphos tilknyttede journalist, Uwe Max Jensen, der også er billedkunstner, har i aften fernisering på en udstilling på Nørrebro.

Det sker i galleri MOMENTAN, der ligger i Guldbergsgade. Hvad udstillingen indeholder skal være en overraskelse, siger kunstneren.

MOMENTAN viser i følge hjemmesiden "social kunst, trash art, politisk kunst, video kunst, conceptual art". Det pågældende værk er installeret galleriet MOMENTANS gulv og kan ses fra gaden i 2 gange 30 minutter om aftenen i vintermånederne. En række kunstnere har udstillet på skift i galleriet på disse betingelser. I perioden 30. oktober til 25. november er det altså Uwe Max Jensens udstilling, der kan ses fra gaden.

Uwe Max Jensens udstilling er kurateret af Michael Jeppesen, nuværende kunstanmelder på Information og tidligere kendt fra bagsiden på Ekstra Bladet.

Ord eller maleri?

Farshad Kholghi, der ligeledes er tilknyttet redaktionen, er en af bidragsyderne til arkitekten og billedkunstneren Finn Ulf Grabowskis nye bog. Den hedder GRABOWSKI vs. MASTERS of WORDS og beskrives som et tværkulturelt projekt, hvor "24 forfattere har skrevet en lille historie eller et digt på max ca. 275 ord - ud fra spørgsmålet: " Hvad siger mest .... et maleri eller 275 ord...?" Bogen udgives af forlaget Kunstart.

Forfatterne er blevet bedt om at fortælle om, hvad de har oplevet og fået lyst til at skrive, da de fik forevist et af Grabowskis malerier. Blandt de øvrige bidragsydere er Ole Hyltoft, Hans Hauge, Niels Krause-Kjær, Ditlev Tamm, Edit Moltke-Leth, Erik Guldager (galleristen, der udstillede Westergaards akvareller for nylig, red.) og Thomas Falkenberg. Der er fernisering og bogpræsentation i København på søndag på Skovshoved Hotel og i Århus næste søndag i Arkitektskolens Udstillingsbygning. 

Klik her for at komme til Finn Ulf Grabowskis hjemmeside

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg