"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Uriaspostens Kim Møller truet ud af Nørrebro

6. juli 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Danmarks mest læste blogger blev passet op af maskerede cyklister, da han ville besøge Brorsons Kirke på Nørrebro

Torsdag eftermiddag var Kim Møller, der bestyrer bloggen Uriasposten.net, på vej til Brorsons Kirke i selskab med en ven. Så langt nåede parret imidlertid ikke. For enden af Kapelvej, få hundrede meter fra Brorsons Kirke, blev Kim Møller truet af to maskerede cyklister.

I en postering om episoden på Kim Møllers blog beskrives de maskerede cyklister som "AFA-typer", der gentagne gange råbte "fucking racister", "der er flere auto'er på vej", "skrid ud af Nørrebro" og "Vi ved, hvem du er, Kim Møller". Efter truslerne opgav Kim Møller og den ven, han var i selskab med, planen om at besøge Brorsons Kirke og forlod Nørrebro.

Ifølge Kim Møller var der flere vidner til episoden.

Blege og buttede

Kim Møller beskriver de to maskerede cyklister således:

"Begge var blege og buttede, den store næppe under 100 kg. Den store havde kun øjnene synlige, den anden havde trukket en tørklæde over næse og mund - det samme sorte stof."

Kim Møller har ifølge Uriasposten.net anmeldt episoden til Københavns Politi, Station Bellahøj. På Station Bellahøj bekræfter vagthavende mandag morgen, at episoden er registreret i døgnrapporten, men ifølge vagthavende er der ikke lavet nogen sag på episoden.

Et paradigmeskifte

Kim Møller beskriver på Uriasposten.net episoden som et paradigmeskifte:

"Vi (Kim Møller og hans ven, red.) havde ikke travlt, vi småsnakkede, og tænkte ikke videre over det - normal praksis har tidligere været, at militante kun gik efter andre militante. Man begynder at forstå, hvorfor kritisk journalistik er en mangelvare i forhold til den verserende sag om de afviste irakiske asylansøgere."

Episoden har én kendt forløber. I 1998 blev Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard under en gåtur på Nørrebro chikaneret ud af kvarteret.

"Hun har fortjent det"

Episoden blev kommenteret af Weekendavisens journalist Lars Bonnevie med følgende ord:

"Naturligvis kan Pia Kjærsgaard ikke være sikker på ballade (når hun går tur på Nørrebro, red.), for hvis hun havde været det, havde hun velsagtens foretaget sin safari under valgkampen. Men det er jo tilladt at håbe, så meget desto mere som de autonome og deres tilhængere i området gang på gang har vist sig sørgeligt nemme at provokere. Næste levende billede er en forskrækket Pia Kjærsgaard, der fuld af skrammer hjælpes bort af politi i kampudstyr. Min påstand er, at hun selv har været ude om det, ja, at hun har fortjent det. Hun selv og ikke skatteyderne bør betale for den politiudrykning som reddede hende fra endnu flere bank."

("En tur i reservatet", Weekendavisen 03.04.1998)

Truslerne mod Kim Møller har - bortset fra en note hos 180grader.dk - ikke været omtalt i danske medier.

Sappho vil i løbet af ugen forsøge at få en interviewaftale i stand med Kim Møller fra Uriasposten.net.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg