"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Trykkefrihedsselskabets efterårssæson

20. september 2010 - Artikel - af Katrine Winkel Holm

Trykkefrihedsselskabet inviterer i efteråret til møder om fribyforfattere, dødstruede politikere, tavshedens tyranni – og Trykkefrihedsformandens fortid

Sæsonen skudt i gang med Humorkonferencen

Efterårssæsonen blev skudt i gang d. 11. september med den internationale konference Humour, Satire and Free Speech. Konferencen har givet en del omtale, bl.a. på Mark Steyns hjemmeside. I sin seneste klumme omtaler han konferencen og et af dens temaer: Den vidt forskellige behandling, der bliver henholdsvis islamkritiske kunstnere og kristendomskritiske kunstnere til del. Mens de sidste forsvares ihærdigt, lades de første i stikken.

Fribyforfatter på flugt fra Mugabe

Næste emne på Selskabets dagsorden er fribyforfatterordningen, som Trykkefrihedsselskabet i samarbejde med Dansk PEN – ja, det kan lade sig gøre – har været med til at etablere. Den første, der har fået mulighed for at nyde gavn af ordningen er den unge forfatter fra Zimbabwe, Tendai Frank Tagariri. Igennem flere år har han været politisk forfulgt af Zimbabwes dikator, Robert Mugabe, og hans håndlangere; dødstrusler, indbrud og en mystisk motorcykelulykke er noget af det, han måtte igennem, inden han i sommer fik skrivefrihed i Århus.

Tirsdag d. 2. november vil han tale i Trykkefrihedsselskabet

Trykkefrihedsformandens fortid

Inden da kommer første bind af Lars Hedegaards erindringer Verden var så rød mor på gaden. Bogen, der bl.a. beretter afslørende om den danske presses svigt i forbindelse med Blekingegadebande-sagen i 1989, vil ganske givet give anledning til debat. Trykkefrihedsselskabets Bibliotek inviterer selv til den, når forlaget d. 14 oktober  holder forfatteraften, hvor man vil kunne opleve Lars Hedegaard i samtale med tidligere chefredaktør for Ekstra Bladet, Sven Ove Gade, der også vil anmelde bogen for Sappho.

Kampen mod totalitarismen i Europa

Lørdag d. 27. november slår Trykkefrihedsselskabet dørene op for sin næste internationale konference: Kampen mod totalitarismen i Europa. De seneste valg i Holland og Sverige viser, at den folkelige protest mod vor tids totalitære trussel, islamiseringen, ikke længere lader sig undertrykke. Samtidigt slæbes islamkritikere i stigende grad i retten, anklaget for islamofobi, krænkelser af islam og racisme. Ved konferencen vil man kunne høre Pia Kjærsgaard og Geert Wilders, der er et omvandrende symbol på denne udvikling. Trods forårets valgsejr må den dødstruede politiker stadig leve med en sværm af livvagter omkring sig, ligesom han den 4. oktober igen må tager plads i retten, anklaget for hate speech af den hollandske stat. En sag, som vil blive dækket af Sapphos mand i Holland. Også lederen af det sejrrige Sverigesdemokraterne. Jimmie Åkesson, er inviteret til konferencen.

Flemming Rose om Tavshedens tyranni

Tidligere Sappho-prismodtager, Flemming Rose, er ikke alene manden bag  Muhammedtegningerne, men også manden, der stod fast og forsvarede dem, mens verden stod i brand og hele den islamiske verden lagde pres på ham og Jyllands-Posten. På femårsdagen for offentliggørelsen af tegningerne udgiver han bogen Tavshedens pris, hvor han giver læserne sin personlige beretning om den begivenhed, der har sat dagsordenen for debatten om ytringsfrihed og islam lige siden. Mød Flemming Rose i Trykkefrihedsselskabet onsdag d. 1. december i samtale med Sapphos redaktør, Katrine Winkel Holm.

Injurieturisme og feminismekritikkens pris

I det nye år vil vi kunne byde på en konference om injurieturisme, herunder et møde med kvinden bag den amerikanske lov, der har sat en stopper for islamisk injurieturisme i USA, Rachel Ehrenfeld. Ligesom Trykkefrihedsselskabets medlemmer  d. 26 januar kan opleve den tyske journalist og forfatter, Eva Herman, der blev genstand for heksejagt i medierne pga. sin feminismekritik.

Rabat for medlemmer

Bemærk: Til alle Trykkefrihedsselskabets møder vil der være særrabat for TFS-medlemmer.

Tilmelding til efterårets arrangementer her, se under arrangementer.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg