"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Trykkefrihedsselskabets aktiviteter i udlandet

25. september 2009 - Den løbende - af Helle Merete Brix

Trykkefrihedsselskabet manifesterer sig i stigende grad i udlandet. Efteråret byder således på møder i New York, Connecticut og London med deltagelse af Lars Hedegaard, Helle Merete Brix og Farshad Kholghi. Derudover har også Canada nu et International Free Press Society.

Den 30. september, på fire-års dagen for Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, introducerer Trykkefrihedsselskabets amerikanske søsterselskab en International Free Speech day.

Det amerikanske søsterselskab, International Free Press Society, agter hvert år at markere International Free Speech Day med arrangementer og lignende. I år koncentrerer man sig om fire-året for publiceringen af Muhammed-tegningerne.

Lars Hedegaard, der er formand for både det danske Trykkefrihedsselskab og International Free Press Society, skal således tale på Manhattan Institute den 29. september, på Yale University den 30. september og på Princeton University senere i næste uge. På Yale og Princeton er Lars Hedegaard inviteret af studentergrupper til at give en redegørelse for baggrunden for Muhammed-krisen, og for at forklare, hvilken betydning tegningerne har haft for den politiske diskussion af ytringsfriheden i Danmark.

Trykkefrihedsselskab i Canada

I London taler Helle Merete Brix og Farshad Kholghi fra Sapphos redaktion den 20. oktober i tænketanken New Culture Forum. Her er emnet også tegninger, Denmark after the cartoons. Læs mere om arrangementet og tænketanken her

Samtidig kan det nævnes, at også Canada nu har fået et International Free Speech Society. Den canadiske afdeling er ligesom det danske Trykkefrihedsselskab tænkt som en medlemsorganisation. Den canadiske afdeling er ved at konstituere sig med bestyrelse med mere, men har allerede afholdt sit første arrangement. Det løb af stablen den 16. september og havde den norsk-amerikanske forfatter Bruce Bawer som hovedtaler. Se mere her

I forbindelse med lanceringen af International Free Speech Day bliver der formentlig en del presseomtale. Sappho og Trykkefrihedselskabet vil naturligvis orientere om dette.

Se også videoklip fra Christian Broadcasting Network om ytringsfrihed og interview med blandt andre Lars Hedegaard her

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg