"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Tommy Robinson prøveløsladt

17. juni 2014 - Artikel - af Trykkefriheds medarbejder

Den tidligere EDL-leder blev fængslet for regnskabsfusk, men er netop prøveløsladt under forudsætning af, at han ikke har kontakt har med EDL. Bizarre betingelser, siger kilde tæt på Robinson.

Tommy Robinson, der er tidligere leder af English Defence League (EDL), er netop blevet løsladt fra fængslet I Winchester, efter at have afsonet fem måneder af en dom på halvandet år.

Der er tale om en betinget løsladelse, hvilket indebærer, at ingen personer fra EDL må kontakte 31-årige Tommy Robinson.

Betingelser gælder frem til udgangen af den oprindelige dom i juni/juli 2015. Et brud på reglerne kan betyde, at Tommy Robinson må vende tilbage til fængslet og afsone resten af straffen.

En politisk dom

Myndighedernes betingelser for prøveløsladelsen undrer en kilde tæt på Tommy Robinson:

- Tommy blev dømt for at have afgivet urigtige oplysninger om sin indtægt i forbindelse med optagelse af et lån. Det er altså en økonomisk forbrydelse. Hvad har det med hans tidligere tilknytning til EDL at gøre? spørger kilden og kommer selv med et svar:

- Der er ingen sammenhæng! Sagen er, at Tommy har begået en politisk forbrydelse ved at bekæmpe den førte indvandringspolitik, og derfor forsøger man at straffe ham på alle mulige måder.

Straffes normalt med bøde

Kilden mener også, at der kun er én oplagt forklaring på den tidlige løsladelse.

- Den forseelse, Tommy har gjort sig skyldig i, er han langt fra alene om. Det sker hele tiden, at folk overdriver deres indtægt for at kunne optage lån. Normalt straffes det med bøde eller en kort fængselsstraf, men Tommy fik altså 18 måneder. Det lugter af at være en politisk dom, og derfor har man nok været klar over, at man ikke kunne have ham siddende hele straffen ud.

Overfaldet i fængslet

Tommy Robinson har sikkert heller ikke været nogen let fange for det britiske fængselsvæsen. Allerede kort tid efter hans ankomst til fængslet, blev han overfaldet af tre muslimer, hvilket resulterede i et ophold på fængslets skadestue.

Og allerede under retssagen advarede Robinsons forsvarer om, at hans klient er på den somaliske terrorgruppe al-Shabab’s dødsliste. Desuden er Robinson, efter at have forladt EDL, ilde set blandt visse af dets medlemmer. Et fængselsophold ville derfor udsætte ham for overhængende fare, mente forsvareren.

Måske derfor er Tommy Robinson gennem de sidste fem måneder blevet flyttet fra fængsel til fængsel, hvor han I øvrigt har tilbragt tiden i isolation.

Tommy Robinson opholder sig nu hos sin familie i Luton.

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg