"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Tommy Robinson forsøges idømt fængsel i absurd retssag - hjælp ham med at betale sine advokater

24. februar 2024 - Artikel - af Aia Fog

Tommy Robinson risikerer fængselsstraf fordi politiet, i forbindelse med en demonstration mod antisemitisme i London, ulovligt forsøgte at inddrage hans frihedsrettigheder og efterfølgende overfaldt ham, fikserede ham og sprøjtede peberspray i ansigtet på ham. Hjælp ham ved at give et bidrag til at hans forsvar.

Gad vide hvordan England ville se ud, hvis politiet behandlede Hamas-lederne i England med blot et minimum af den nidkærhed de udfolder for at forfølge Tommy Robinson”. Ordene er den engelske forfatter og kommentator Douglas Murrays, og de faldt i et tweet i november sidste år efter at ca. 20 betjente fra det engelske politi arresterede Tommy Robinson ved en demonstration mod antisemitisme i London.

Tommy Robinson var mødt op for at rapportere fra demonstrationen, men allerede om morgenen bliver han  afbrudt i sin morgenmad på en cafe af en gruppe betjente, der beordrer ham til at bryde op ”…og forlade området” fordi hans person giver anledning til ”frygt og uroligheder”. Det er en helt absurd scene, der udspiller sig på cafeen, hvor Tommy Robinson, til trods for, at han er til stede med sin kameramand (der optager optrinnet), fuldstændig afvises af politiet, der nægter at anerkende hans ærinde som journalist – og dermed retten til fri presse – der skal dække en offentlig demonstration, men åbent erkender, at det er ham som person, der skal væk. Som den ledende betjent siger: ”Det er dig som person, der ikke har ret til at være her. Det har intet at gøre med dit job (…) det er for at forebygge frygt og uroligheder”.

Da Tommy Robinson insisterer på sine frihedsrettigheder og på at udføre sit arbejde som journalist ved demonstrationen, bliver han slæbt væk af ca. 20 betjente og man kan se en af de betjente, der har fat i ham, trække hans hoved tilbage og sprøjte peberspray direkte ind i ansigtet på ham.

Det er chokerende billeder af rå politivold i det, der engang var sindbilledet på en demokratisk retsstat, men som nu officielt er reduceret til en bananrepublik. Så meget desto mere som det nu er Tommy Robinson, der søges dømt og fængslet for begivenhederne i november. Det har kastet ham ud i endnu en af de retssager, som myndighederne bruger som et middel til at lukke munden på ham.

Hvis han skal have nogen mulighed for at slippe fra retssagen med sin frihed i behold, skal han kunne betale sine advokater - og det har han svært ved. Du kan hjælpe ham ved at donere et beløb - stort eller lille, alt tæller - via nedenstående link. Hvis Tommy vinder retssagen og ikke skal i fængsel, besøger han Trykkefrihedsselskabet på Folkemødet til juni, hvor alle er inviteret til at høre ham fortælle om sit arbejde og om den forfølgelse, han udsættes for.

Hjælp Tommy Robinson via dette link: https://urbanscoop.news/supportus/