"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Tidligere DR-vært kalder hærværksramt Nørrebro-bager for racist

18. juni 2014 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Ejeren af Munck Bageri & Kaffebar er en "racistbager", lyder det fra den tidligere højprofilerede DR-vært.

Journalist Abdel Aziz Mahmoud, der har en fortid som vært på både Danmarks Radio og TV2 og i øjeblikket arbejder som TV-konceptudvikler hos Monday Media, er en flittig bruger af det sociale netværk Twitter.

I en af sine seneste tweets kommenterer Abdel Aziz Mahmoud sagen om en Nørrebro-bager, der gav en muslimsk kvinde med tørklæde en dårlig behandling. Mahmoud lægger ikke fingrene imellem og betegner bageren som racist:

"Så TV-vært (Hans Pilgaard, red.), der ik vil finde sig i uartige småpiger, er en folkehelt. Mens tørklædepige, der sagde fra over for racistbager (ejeren af Munch Bageri og Kaffebar, red.), ska smut' hjem?"

Bageren er siden blevet udsat for hærværk, og en ansat er blevet nikket en skalle. At betegne ejeren af Munch Bageri og Kaffebar som racist synes i øvrigt ikke at være oplagt. Af et interview med ejeren af Munch i Ekstra Bladet fremgår det, at han er kæreste med en muslim og ifølge eget udsagn udelukkende har et problem med religiøse symboler i det offentlige rum. 

Mens Abdel Aziz Mahmoud stigmatiserer små forretningsdrivende som Munch på sin Twitter profil med et raciststempel, har Mahmoud, endnu ikke fundet anledning til at tweete om talsmanden fra den ny stormoske, der indvies torsdag i København.

Talsmand Mohamed al Maimouni fra stormoskeen mener, at homoseksualitet er en sygdom:

"Inden for islam er homoseksualitet noget, der er forkert, selvfølgelig. Da betragter man det ligesom, at man er syg."

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg