"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

”The rape of Britain” er en rystende og hjerteskærende dokumentar – og den er SÅ vigtig

2. februar 2022 - Artikel - af Aia Fog

Tommy Robinson har offentliggjort den første af i alt fem dokumentarer om de engelske piger, der i årevis blev mishandlet af pakistanske mænd, om engelske myndigheders totale svigt og om et korrupt engelsk politi. Det er et rystende dokument om et samfund i forfald.

Der er ingen, der som Tommy Robinson har sat alt ind på at afdække og afsløre den på en gang største og samtidig mest nedtonede skandale i nyere engelsk historie: årtiers systematiske overgreb, voldtægter og terrorisering af engelske piger begået af vidt forgrenede netværk af pakistanske (muslimske) mænd.

Skandalen bliver kun så meget desto større af, at politi og myndigheder har udvist en påfaldende træghed i opklaringsarbejdet – sandsynligvis fordi de selv spiller en yderst uheldig rolle i skandalen: det er for længst slået fast, at myndighederne undlod at reagere på anmeldelser mod de pakistanske kriminelle af frygt for at blive betragtet som racistiske. Hertil kommer, at ofrene i disse hundredvis – måske tusindvis – af voldsomme overgreb kommer fra udsatte og lidet ressourcestærke miljøer, hvilket har gjort det så meget lettere for politi og myndigheder at ignorere sagerne og feje dem ind under gulvtæppet.

Men Tommy Robinson har i årevis, og med store personlige omkostninger, insisteret på at afdække omfanget af sagerne og få de efterhånden flere hundrede pakistanske mænd eksponeret, retsforfulgt og dømt. Senest har han den 29. januar haft premiere på den første i en række af 5 dokumentarer om skandalen – eller skandalerne, for de strækker sig over en lang række byer i England. I ”The Rape of Britain” er udgangspunktet byen Telford, og hovedpersonen er ét af de mange ofre, den nu 22-årige Nicole, der nipper til sin kaffe, mens hun nøgternt og dæmpet fortæller sin historie til Tommy Robinson.

Og det er en meget grum en af slagsen: allerede fra hun var 11 år blev hun groomet, truet, voldtaget og lånt ud til en række pakistanske mænd i Telford. En af de mænd, der voldtog hende, gjorde hende gravid, da hun var bare 13 år, men selvom hans identitet er fastslået af myndighederne ved DNA-test, blev han aldrig tiltalt og han går den dag i dag frit omkring. Det samme gør Nicoles øvrige pakistanske voldtægts- og voldsmænd. Den eneste, der er blevet retsforfulgt og straffet er en sikh. Det er yderst påfaldende. Især fordi Tommy Robinson mere end antyder – bakket op af vidneudsagn fra bl.a. Nicole – at der er foregået systematisk bestikkelse af betjente ansat ved Telford politi og at korruption har været en væsentlig årsag til den ekstremt lave opklaringsprocent og fraværet af tiltaler, når det gælder det pakistanske voldtægtsnetværk i Telford.

Tommy Robinsons materiale og afdækning af de kriminelle grooming-netværk er omfattende, ligesom han har mødt åbne døre hos mange af de ofre – eller overlevere, som de kalder sig – som han har interviewet og fulgt op på deres historier. Overlevere og deres familier, som det engelske samfund og de engelske myndigheder har svigtet i en grad, så vi ikke kan begribe det her i vores eget lille smørhul af en rets- og velfærdsstat. Det er oprørende at se ”The Rape of Britain” og hjerteskærende at høre Nicole og hendes forældre fortælle om de årelange overgreb og om hvordan myndighederne den ene gang efter den anden henlagde anmeldelserne på hendes voldtægtsmænd.

For ganske vist lader det til, at korruption og bestikkelse af politifolk har været et problem i Telford, men det er også svært at ryste den mistanke af sig, at det engelske klassesystem spiller en rolle, og at briterne generelt ikke regner underklassen og dens piger for særlig meget værd og at det lige netop er den omstændighed, som de pakistanske kriminelle har udnyttet i årtier, for det har gjort pigerne til et let og sikkert bytte målt på alle parametre.

Det er da også påfaldende, at der har været så tavst i medierne om denne vigtige dokumentar, som allerede nu ved at blive censureret på YouTube og totalt ignoreret af de britiske mainstreammedier, der tydeligvis ikke finder filmens afsløringer særlig vigtige. Og i hvert fald langt mindre vigtige end den omstændighed, at de hader Tommy Robinson, hvilket er sigende på så mange måder.

The Rape of Britain er et vigtigt dokument. Ikke bare på de frygtelige overgreb som tusindvis af engelske piger har været udsat for, men også et dokument på den engelske velfærdsstats kyniske svigt og retsstatens moralske kollaps. Og mainstreammediernes totale tavshed omkring dokumentaren er blot en bekræftelse på tingenes tilstand.

Med lidt held kan ”The Rape of Britain” endnu ses på YouTube lidt endnu vi dette link: https://www.youtube.com/watch?v=L7fDUwzFk_M . Ellers se den på Gettr via dette link: https://gettr.com/post/pra8hy1aa0 . Hvis filmen ikke kan vises uden adgang til Gettr, kan det gratis downloades her: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gettr.gettr&hl=da&gl=US

 

Artiklen har været bragt i Den Korte Avis