"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Talkrigerne

26. oktober 2010 - Artikel - af Katrine Winkel Holm

Sapphos læsere kan i dag som de første stifte bekendtskab med begge synspunkter i debatten om, hvorvidt dansk udlændingepolitik ligger i ruiner. Men hvorfor går de to debattører ikke sammen om at få kulegravet sagen? Den er alvorlig.

Talkrigerne

Udlændingepolitikken ligger i ruiner og politikere, især fra Dansk Folkeparti, der påstår andet, bedrager vælgerne. Dette dramatiske budskab fra historiker, forfatter og Sappho-redaktionsmedlem, Morten Uhrskov Jensen, har vakt en del opmærksom i offentligheden den sidste tid. I dag uddyber Uhrskov sin kritik over for Sapphos læsere, der samtidig kan studere Martin Henriksens (DF) svar på tiltale. Læseren udsættes for et sandt bombardement af tal: Henriksen henviser til tal, der dokumenterer en halvering af tilstrømningen i forhold til før 2002, mens Uhrskov henviser til rapporter til SFI, der angiveligt dokumenterer at alt, hvad der blev opnået af stramninger i 2002, i dag er en saga blot. Forvirret? Det blev jeg og det bliver – gætter jeg - andre læsere også.

Foren jer, kamphaner!

Én ting ser de to kamphaner imidlertid ud til at være enige om: De danske udlændingeregler kan omgås takket været EU, nærmere bestemt Metockdommen. Det er altså ikke længere det danske folk, der fastlægger dansk udlændingepolitik. Hvor mange danskere har mon forstået det endnu? Situationen ser med andre ord ud til at være så alvorlig, at EU's rolle, de eksakte tal og evt. løsnings-strategier burde tildeles større opmærksomhed end hvem der har følt sig svigtet hvornår.

Kunne de to kamphaner ikke gå sammen og kræve en kommission nedsat, der kunne gennemgå hele sagskomplekset, når de er færdige med at skændes?

 

Læs her Morten Uhrskovs og Martin Henriksens artikler.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg