"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Svensk parkeringspladsdrab har udløber til Danmark

7. april 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Manden bag drabet på svensk pensionist var bosat i Danmark

I Landskrona i Sverige kostede et skænderi om en parkeringsplads for handicappede en 78-årig kvinde livet onsdag før påske. Skænderiet begyndte, da kvindens 71-årige mand dyttede ad en yngre bilist, der holdt på en parkeringsplads forbeholdt handicappede og gangbesværede. Dytteriet udløste den yngre mands vrede, og han overfaldt den 71-årige mand. Da den 71-åriges hustru forsøgte at beskytte sin mand, blev hun slået i jorden med knytnæveslag. Hun døde to dage senere som følge af skaderne i forbindelse med overfaldet.

Overfaldsmanden er ifølge den altid velinformerede svenske blog Friatider.se den 23-årige libaneser Ahmad Akileh. Sagen har en udløber til Danmark, da Ahmad Akileh ifølge den svenske avis Kvällsposten den seneste tid har været delvist bosat i Danmark, hvor hans unge hustru og en nyfødt datter også bor.

Drabet har vakt stor opsigt i Sverige, hvor flere tusinde mennesker mandag samledes i Landskrona for at demonstrere mod vold.

Overvågningsbilleder fra p-plads

Mens dele af den svenske offentlighed raser over drabet på den ældre kvinde, er Kvällsposten i gang med at gøre den mulige gerningsmand til offer. Således kan avisen journalist Britta Svensson fortælle, at Ahmad Akileh under det første retsmøde i sagen end ikke fik lov til at holde sin nyfødte datter.

Under retsmødet nægtede Ahmad Akileh sig skyldig i alle anklager, men af svensk presse fremgår det, at politiet er i besiddelse af overvågningsbilleder fra parkeringspladsen og vidneudsagn, der udpeger den 23-årige.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg