"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Svensk drabsmand har en dansk navnebror

8. april 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

I går skrev Sappho med den svenske avis Kvällsposten som kilde, at den 23-årige libaneser Ahmad Akileh, der er mistænkt for drab på 78-årige Inger Wickman, den seneste tid har været delvist bosat i Danmark.

Sagen om Ahmad Akileh har nu fået yderligere en dansk udløber, da en 20-årig vejlenser også bærer navnet Ahmad Akileh, hvilket har ført til nogen forvirring på svenske blogs, hvor vejlenserens Facebook-foto illustrerer enkelte posteringer. For god ordens skyld:

20-årige Ahmad Akileh fra Vejle har intet med det svenske drab at gøre.

Hvilken tilknytning til Danmark, 23-årige Ahmad Akileh har, er uvist. I går skrev Sappho, at Ahmad Akilehs hustru og en nyfødt datter bor i Danmark. Der er imidlertid tilgået redaktionen oplysninger, der tyder på noget andet.

Kørte i brorens bil

I Sverige omtaler de traditionelle medier aldrig gerningsmænds etnicitet. Men da den svenske befolkning ønsker den type information, offentliggøres disse oplysninger i stigende grad på nettet. Da oplysningerne offentliggøres anonymt, skal de behandles med et vist forbehold, men mange svenske blogs holder en høj grad af troværdighed.

I sagen om 23-årige Ahmad Akileh fra Landskrona fremgår det på nettet, at han kørte i sin ældre brors bil, da han blev indblandet i den tumult, der førte til Ahmad Akilehs dødelige overfald på 78-årige Inger Wickman. Af nettet fremgår det også, at 23-årige Ahmad Akileh ikke er gift. Ahmad Akileh er far til en nyfødt datter, og moren til barnet bor i samme opgang i Landskrona som Ahmad Akileh. Ifølge Sappho’s oplysninger er parrets datter født i Helsingborg.

Skulle der være læsere, der ligger inde med viden om den af Kvällsposten’s påståede forbindelse til Danmark, hører redaktionen gerne fra vedkommende.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg