"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

"Suveræniteten fosser ud af statskassen"

30. maj 2014 - Artikel - af Trykkefriheds redaktion

Over hele Europa stormede de EU-kritiske partier frem ved det nylige EU-parlamentsvalg. Kløften mellem de etablerede EU-positive partier på den ene side og de europæiske befolkninger på den anden side ser ud til at vokse.

Hvad er forklaringen? Og er der tegn på at kløften bliver større eller mindre?

Det spørgsmål giver den garvede journalist, Erik Høgh-Sørensen, et svar på i sin nye bog ”Mod vinden. Danmarks plads i Europa”.

Erik Høgh-Sørensen var i en årrække Ritzau-korrespondent og i bogen deler han ud af sine erfaringer fra Bruxelles-årene og leverer samtidig en hård kritik af danske mediers lemfældige og tendentiøse dækning af EU.

Vi får afdækningen af, hvordan Anders Fogh Rasmussens ambitioner om at få et europæisk topjob afskar danskerne for muligheden for at stemme om Lissabontraktaten. Vi får en gennemgang af, hvordan dansk suverænitet fosser ud af statskassen. Og endelig kastes der nyt og overraskende lys på Muhammedkrisens forløb.

Bogen har ikke gjort Høgh-Sørensen populær blandt hans korrespondent-kolleger. 

Mød ham mandag d. 2. juni i Trykkefrihedsselskabet, hvor han debatterer med sin kollega Claus Kragh. Tilmeld dig og læse mere her

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg