"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Sommerrapskole genåbner ikke

21. juli 2009 - Den løbende - af Uwe Max Jensen

RAPFARCE. Rapcenterchef Henning Winther underkendt af Århus Kommune. Rapskolen i Rosenhøj, der blev lukket efter trusler, skulle være genåbnet. Men Århus Kommune valgte at lukke skolen ned.

På 8210rapdance.dk's hjemmeside, der er hjemmeside for fire århusianske rapskoler i bydelene Bispehaven, Toveshøj/Gellerup, Herredsvang og Rosenhøj, fremgik mandag over middag følgende nyhed:

"Rapskolen i Rosenhøj genåbnet

Efter at vi desværre måtte aflyse to lektioner af sommerrapskolen i Rosenhøj kører den nu igen som oprindeligt annonceret med ny underviser.

Med venlig hilsen
Henning Winther"

Få timer senere var nyheden om rapskolens genåbning forsvundet fra 8210rapdance.dk's hjemmeside, og sekretariatschef Hans van Binsbergen fra Børn og Unge, Århus Kommune, kan over telefonen oplyse følgende til Sappho:

"Rapskolen i Rosenhøj genåbner ikke i sommerferien, da det ikke er lykkedes at finde en ny underviser, der kan varetage aktiviteten," fortæller Hans van Binsbergen.

Underkendt af kommunen

Hans van Binsbergen fra Børn og Unge, Århus Kommune, har ikke noget endeligt bud på, hvorfor det i flere timer fremgik af 8210rapdance.dk's hjemmeside, at rapskolen i Rosenhøj ifølge rapcenterchef Henning Winther var genåbnet med en ny underviser.

"Århus Kommune står ikke til ansvar for, hvad der står på andres hjemmesider. Men han (rapcenterchef Henning Winther, red.) har måske været lidt for hurtigt ude med annonceringen af en ny underviser," siger Hans van Binsbergen til Sappho.

De modsatrettede udmeldinger fra Århus Kommune og rapcenterchef Henning Winther om genåbningen af sommerrapskolen i Rosenhøj tyder på, at rapcenterchef Henning Winthers beslutning om at genåbne sommerrapskolen i Rosenhøj med en ny underviser er blevet underkendt af Århus Kommune. Århus Kommune har støttet sommerrapskolerne med 150.000 kroner.

Det har ikke været muligt at indhente en opklarende kommentar fra rapcenterchef Henning Winther.

Ifølge Hans van Binsbergen fra Børn og Unge, Århus Kommune, afventer Århus Kommune en redegørelse om sommerferieaktiviteterne på rapkolen i Rosenhøj.

FAKTA:

Århus Kommune har valgt at støtte fire rapskoler i bydelene Bispehaven, Toveshøj/Gellerup, Herredsvang og Rosenhøj med foreløbig 150.000 kroner. Efter planen skal rapskolerne fortsætte efter sommerferien sandsynligvis med yderligere støtte fra Århus Kommune. Formålet med rapskolerne er ifølge projektets hjemmeside at give deltagerne mulighed "for at udtrykke sig positivt og vise, at bydelen er andet end bandekriminalitet, afbrændinger og uroligheder".
Foreløbig er projektet mundet ud i, at rapskolen i Rosenhøj er midlertidigt lukket, da en 11-årig dreng bistået af rapskolens underviser i en sangtekst kom med en trussel mod EU-politikeren Morten Messerschmidt og i øvrigt opfordrede politikeren til at sutte sin pik.

Sappho kunne desuden afsløre, at underviseren på rapskolen i Toveshøj/Gellerup, den professionelle rapper Ham Den Lange med det borgerlige navn Thorbjørn Bech-Rossen, har udtalt følgende om Pia Kjærsgaard:

"Desuden hvis vi taler om dansk politik, mangler der i hvert fald at blive brændt én heks (Pia Kjærsgaard, red.)." Århus Onsdag ("Grib dagen - men tænk dig om", 22. april 2009)

Ham Den Lange har endvidere skrevet sangen "Brænd Hende", hvor rapperen fantaserer om at brænde Pia Kjærsgaard på bålet som en heks.

Rapcenterchef Henning Winther, der er bagmanden bag de fire århusianske rapskoler, har samarbejdet med rapperen Clemens omkring sangen "Psykopat på fri fod", hvor Clemens og Henning Winther giver udtryk for en uhæmmet lyst til at slå tv-personligheden Bubber ihjel.

Sangen rummer blandt andet følgende linjer:

Jeg tog på besøg i Bubbers Badekar/Jeg hader den nar, ha-ha-hader den

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg