"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

ShariaToppen uge 6

6. februar 2014 - Artikel - af Nicolai Sennels

Ugens shariatop handler om udvisninger og svinekød i Norge, en voldtægt i Dubai og pakistanske kvinder, der mener det er ok at få tæsk af deres mænd. 

Tredjepladsen

Tredjepladsen går til Norges nye konservative regering. Norge deporterer nu tusinder af muslimer "som et redskab til at bekæmpe kriminalitet". Landets nye landbrugsminister har beordret fængsler, hospitaler og daginstitutioner at have svinekød på menuen, i stedet for at tage var "på en lille minoritets interesse" i indførelsen af sharia.

 Andenpladsen

Denne uges andenplads går til Dubai. Det stenrige emirat har endnu en gang dømt en udenlandsk kvinde - en østriger - til fængsel, fordi hun blev voldtaget udenfor ægteskabet. Politiet tilbød kvinden tiltalefrafald, hvis hun giftede sig med sin voldtægtsmand, men kvinden afslog. Efter forhandlinger mellem Østrig og Dubai er kvinden nu fri.

 Førstepladsen

Uge 6s førsteplads går til kvinder i Pakistan. 34 procent af landets kvinder mener således, at mænd har ret til at slå deres koner, hvis hun svarer igen. 29 procent mener de skal have tæsk, hvis de forlader hjemmet uden at spørge om lov, og 31 procent synes det er i orden at de får nogle bank, hvis de ikke vil have sex med deres mand.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg