"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Shariatoppen uge 25

27. juni 2014 - Artikel - af Nicolai Sennels

Sæsonens sidste Shariatop inden sommerferien bringer os omkring en dansk jurist der mener at ytringsfriheden kun er demokratisk hvis den begrænses, til jødeforfølgelser i Frankrig . og endnu en tur til England, hvor der nu optages flere statsborgere i terrorgrupper end hærens reserve.

Tredjepladsen:
Tredjepladsen går til tidsskriftet Jurist og juralektor Trine Baumbach, der i sin artikel skriver, at ytringsfrihed kun er demokratisk, sålænge den ikke provokerer voldelige typer: "Ytringsfriheden er et af det demokratiske samfunds fundamenter, men kun i det omfang ytringsfriheden ikke misbruges til at krænke andres rettigheder eller bruges på en måde, så samfundet risikerer at blive kastet ud i sociale uroligheder og samfundsfreden dermed trues."
 
Andenpladsen
Ugens andenplads går til nazi-agtige jødeforfølgelser i Frankrig. De seneste par uger har unge af arabisk og nordafrikansk udseende jagtet jøder på åben gade med økser, køller, elektriske tasere og tåregas.
 
Førstepladsen
Uge 25s førsteplads går til England. Trods stor indsats for at hverve englændere til hærens reserve, er der nu er flere borgere, der bliver medlem af terrororganisationer, end af hærens reserve.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg