"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Sharia-toppen

4. januar 2012 - Artikel - af Nicolai Sennels

Nicolai Sennels

Årets første udgave af Shariatoppen byder bl.a. på en myrdet russisk julemand, forbudte julefester og saudiarabiske skolebøger med opskrifter på hånds- og fodafhugning.

Tredjepladsen

Tredjepladsen går til Egypten, hvor styret har anholdt og fængslet en 15-årig dreng for at lægge en Muhammed-tegning på Facebook. De revolutionsromantikere, der troede på et arabisk forår, overvurderede tydeligvis den muslimske verdens lyst til ytringsfrihed.  

Andenpladsen

På andenpladsen finder vi den russsiske julemand, som blev dræbt med de bare næver og knivstik. Imens råbte morderne, der er muslimer, "vantro!" til den 24-årige mand i julemandskostume. Nu vi er ved ikke-islamiske højtider, kan vi nævne, at Bosnia-Herzegovinas Muslimske Organisation opfordrer til boykot af nytårfester. I den indonesiske Aceh-provis, er nytårsfester helt forbudt. I Pakistan forsøgte politiet at stoppe unge menneskers nytårsfest, da de brød ud i råberi og dans.

Førstepladsen

Årets første førsteplads går til saudiarabiske skolebøger, der beskriver i detaljer, hvordan man hugger fødder og hænder af. Elever i 10. klasse lærer, hvor på ben og arme, man skal skære over, for at straffe tyve. I det foregående skoleår har de bøger, der fortæller, at udryddelsen af jøder er en pligt.

 

Har du en god historie, som du mener bør bringes på Sappho.dk, så skriv til: [email protected]

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg