"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Sappho-prisen 2022 går til Dennis Prager

27. august 2022 - Artikel - af Kit Louise Strand

Den konservative amerikanske radiovært, kommentator, forfatter og - ikke mindst - stifter af PragerU, Dennis Prager tildeles årets Sappho-pris

Prisoverrækkelsen finder sted d. 5. november 2022, kl. 14:00 i Landstingssalen på Christiansborg, hvor Henrik Dahl (LA) vil stå som officiel vært.

(…) ”The Left is destroying Western civilisation and it intends to destroy Western civilisation… it is not coincidental…it is not a byproduct… it is the end game of leftism”.

Citatet er hentet fra en tale Dennis Prager holdt i 2016 på Reclaiming Conservatism Conference og afdækker bevæggrunden til, at han i 2009 sammen med manuskriptforfatter og producent Allen Estrin stiftede PragerU [Prager University].

https://www.youtube.com/watch?v=fSpwSEVpk3I

PragerU er ikke et universitet, men et internet-fænomen, der har opnået gigantisk succes og millioner af seere over hele verden: i ultrakorte videoer præsenteres komplicerede emner på en både klar og indbydende måde og – ikke mindst - med en konservativ vinkel.

Initiativet til PragerU blev taget for at skabe en modvægt til den venstreorienterede ensretning, der har fundet sted i det amerikanske skolesystem og som amerikanske forældre fik syn for under corona-nedlukningen, hvor de kiggede deres hjemmearbejdende børn over skulderen.

Sådan en succes skulle naturligvis møde kritik og benspænd og bl.a. har YouTube censureret adskillige af PragerU-videoerne, så de ikke er tilgængelige fra skoler og offentlige biblioteker. På baggrund af denne censur lagde PragerU for nogle år siden sag an mod mediet. https://www.trykkefrihed.dk/prager-university-vs.-youtube.htm

Der vil i dagens festlige anledning blive serveret boblevin og kransekage.

Prisoverrækkelsen vil være gratis for alle, så vi anbefaler alle interesserede at melde sig til så hurtigt som muligt her:

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/gr955zjtwx

Vi følger op med mere information og program senere.