"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Sappho får ny redaktør og Trykkefrihedsselskabet ny næstformand

14. juni 2010 - Artikel

Den 1. juli stopper Helle Merete Brix som administrerende chefredaktør for Trykkefrihedsselskabets internettidsskrift Sappho. Årsagen er, at hun ønsker at virkeliggøre en årelang drøm om at kunne leve fuldtids af bog- og artikelskrivning, foredrag og undervisning.

I forbindelse med sin afgang udtaler Helle Merete: "Jeg har været vældig glad for arbejdet som Sapphos redaktør. Det har givet mig stor frihed og vi har kunnet tage væsentlige historier og emner op. Jeg overlader trygt roret til mine kompetente medredaktører i vished om, at de vil føre Sappho mindst lige så godt videre."

På sit møde den 12. juni udtalte Trykkefrihedsselskabets bestyrelse sin store anerkendelse af og tak for den kæmpeindsats, som Helle Merete har ydet på denne afgørende post gennem fem år og ønsker hende al mulig held i sit nye virke.

Ny administrerende chefredaktør bliver Katrine Winkel Holm, der allerede har sæde i redaktionen. Samtidig fratræder Katrine som Trykkefrihedsselskabets næstformand, idet de to poster, hvad angår arbejdsbyrde, ikke lader sig forene. Katrine Winkel Holm forbliver medlem af Trykkefrihedsselskabets ni-mands store bestyrelse.

Til ny næstformand har bestyrelsen udpeget Ahmed Mohamud, der blev indvalgt i Selskabets bestyrelse på generalforsamlingen i 2009.

Ahmed er født i Somalia i 1980 og har en muslimsk baggrund. For 15 år siden kom han til Danmark, hvor han arbejder som sygeplejerske. Han er desuden kendt som en markant debattør i de trykte og elektroniske medier.

Sammen med formanden er næstformanden af bestyrelsen bemyndiget til at udtale sig på Trykkefrihedsselskabets vegne.

For nærmere oplysninger:

Lars Hedegaard, formand
40 16 72 42

Ahmed Mohamud, næstformand
31 71 37 06

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg