"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Sakineh i live nu - talsperson for støttekomité truet med stening

5. november 2010 - Artikel - af Helle Merete Brix

Sakineh Mohammadi Ashtiani, som Sappho skrev om forleden, er stadig i live.De internationale protester ser ud til at have gjort indtryk.

5. November 2010 -

Faren ikke drevet over

Det forlød, at Iran ville have henrettet hende ved hængning i onsdags; men formentlig har internationale protester medvirket til, at hun stadig er i live. Faren er dog ikke drevet over.

Det er ikke mindst organisationen The International Committee against Stoning, der er aktiv på Sakinehs vegne. Ifølge organisationen har mængder af mennesker sendt protestbreve til den iranske regering. Derudover har der været demonstrationer i blandt andet Bruxelles, Berlin og Washington.
En række europæiske regeringer og politikere har ligeledes forlangt, at Sakineh ikke henrettes. Det drejer sig blandt andet om lande som Frankrig, Sverige, Italien, USA og Danmark. De nordiske landes udenrigsministre udsendte ligeledes en fælles erklæring med en opfordring til den iranske regering om at spare Sakinehs liv.

Talsperson truet med stening

Samtidig er Mina Ahadi, talsperson for The International Committe against Stoning, i et onlieforum blevet truet med stening. Ahadi, der bor i Tyskland, var blevet inviteret til at diskutere Sakinehs sag online på Paltalk. Ifølge Ahadis organisation truede en gruppe islamister hende og forlod Paltalks virtuelle rum. De åbnede et andet på internettet, som de gav overskriften “Vi forlanger at Mina Ahadi stenes”.

Efter i gennem et par timer at have forsøgt at standse truslen, sendte Ahadi og hendes støtter en rapport til både Paltalk og politi. Det pågældende internetrum blev lukket.
Ahadis organisation vurderer, at de pågældende formentlig ikke udgør nogen reel trussel mod Ahadi. Men de finder det vigtigt at reagere på sådanne trusler: “Det er et faktum, at sådan en trussel skal tages meget alvorligt”.

Link til artikel om truslen mod Ahadi på organisationens hjemmeside.

Sappho følger sagen.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg