"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Sådan gør man den krænkede til skurk og skurken til offer

19. oktober 2019 - Artikel - af Aia Fog

Professor Bilyana Martinovski blev onsdag aften anholdt i Arlanda Lufthavn, kropsvisiteret, fik taget DNA-prøve og afhørt midt om natten for "ærekrænkelse ved bagvaskelse" af Kajsa Klein fra angivernetværket #Jagärhär, som har fået hende fyret fra Stockholms Universitet og berufsverbotet fra alle universiteter i Sverige

Nogle gange løber historien alt for stærkt og virkeligheden overhaler ens vildeste fantasi og dystopiske forudsigelser: De seneste uger har Trykkefrihedsselskabet beskæftiget sig med den angiver-kultur, der har spredt sig i Sverige, og som har fået et sådant omfang, at det har sat gang i en organiseret bevægelse, ”Jagärhär”, der giver gode råd til, hvordan man skal opsnuse og angive facebookvenner og andre, der ”spreder had” på nettet.

Jeg har skrevet om det og ikke mindst om professor Bilyana Martinovski, der fik sin karriere ødelagt og blev berufsverbotet fra alle svenske universiteter, efter en intensiv defamerings- og smædekampagne udført af Kajsa Klein fra Jagärhär. Årsagen til denne smædekampagne var bl.a., at Bilyana Martinovski i forbindelse med sin forskning havde interesseret sig for den massive overrepræsentationen af indvandrere i de svenske voldtægtsstatistikker. Disse oplysninger stammede fra en omfattende dokumentation indsamlet af det højreorienterede netsted www.gangrapesweden.com, som Bilyana Martinovski linkede til, og som var i politisk infight med Jagärhär/Kajsa Klein.

Nu er Bilyana Martinovski så også blevet anholdt for – ja, man tror det er løgn: at udsætte Kajsa Klein for æreskrænkende bagvaskelse (!)

Da Bilyana Martinovski ved 21-tiden onsdag den 16. oktober lander i Arlanda lufthavn fra sin ferie med kæresten, bliver hun arresteret af svært bevæbnet politi (10 betjente i en bus og politibil). Hun får ikke at vide, hvad hun er sigtet for, men at hun er arresteret og skal til forhør. Hun bliver kropsvisiteret, sat ind i en politibil, spændt fast på bagsædet og med høj hastighed kørt til en politistation. Her bliver hun sat på en bænk med besked om at blive siddende.

Kl. ca. 00.30 bliver hun afhentet af to betjente, der tager DNA-prøve fra hendes mund. Herefter fører de hende ind i et rum og spørger hende, om hun vil have en advokat til stede. Det vil Bilyana Martinovski gerne, og hun giver betjentene navnet på sin advokat. Advokaten bliver ikke tilkaldt, men betjentene begynder nu afhøringen med for første gang at oplyse Bilyana Martinovski om sigtelsen. Den lyder på ”ærekrænkelse ved bagvaskelse på Twitter mod Kajsa Klein i perioden september 2017 til marts 2018”.

Herefter fortsætter betjentene afhøringen – stadig uden nærværelse af Bilyana Martinovskis advokat – og spørger hende, om hun ville vedkende sig den forbrydelse, hun var sigtet for, om hun nægter osv. Bilyana Martinovski nægter at udtale sig.

Herefter forlader betjentene rummet for at tale med anklageren, hvorefter de vendte tilbage med besked om, at hun nu er løsladt og kan gå, men at de vil beslaglægge hendes computer og telefon.

”Æreskrænkelse ved bagvaskelse”. Det lyder som den ultimative proportionsforvrængning, at en sådan lovovertrædelse skal kunne begrunde arrestation ved talstærkt og svært bevæbnet politi, kropsvisitering, fiksering og DNA-prøve. Særligt med tanke på den åbenlyse politimæssige underbemanding, der ellers er fremherskende i de stadigt mere voldsplagede dele af det svenske samfund.

Derfor var min første tanke, at Bilyana Martinovski ikke havde fortalt hele historien, men havde stukket noget under stolen. Jeg bad hende derfor om at sende, hvad hun havde af sagsakter fra den aktindsigt hun havde begæret i forbindelse med, at hun var blevet fyret fra Stockholms Universitet.

Det viste sig at være 144 siders mailkorrespondancer, primært mellem Kajsa Klein og redaktøren for kommunikationsafdelingen ved Stockholms Universitet, Per Larsson, hvor det tydeligt fremgår, at Bilyana Martonovski betragtes som en rablende, højrenationalistisk og antisemitisk konspirationsfanatiker, der står bag forfølgelse af Kajsa Klein og som der derfor skal sættes himmel og jord i bevægelse for at få fjernet.

Denne karakteristik og sandsynligvis også baggrunden for politianmeldelsen og den voldsomme arrestation af Bilyana Martinovski onsdag aften baserede sig (ud over at have linket til gangrapesweden) på tweets, hvor Martinovski bl.a. skriver, at Kajsa Klein er ”betalt af Soros”, ”vil have globalisme for enhver pris”, og at hun ”opildner til had mod svenskere, der har stemt nej til Euroen”.

Det er ytringer som disse, der har begrundet den voldsomme arrestation og efterfølgende forhør af Bilyana Martinovski. Hermed er det altså lykkedes at gøre den krænkede til skurken og skurken til offer. 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg