"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Sharia-toppen

9. november 2012 - Artikel - af Nicolai Sennels

Hamborg har underskrevet en historisk aftale, der giver muslimer særrettigheder.

Tredjepladsen

Tredjepladsen går til en skoleklasse i Schweiz, hvor en elev blev mobbet ud, fordi han nægtede at konvertere til islam. 14 ud af klassens 19 elever har muslimsk baggrund.

Andenpladsen

Ugens andenplads går til et forældrepar i Pakistan, der udsatte deres datter for en ekstremt pinefuld død ved at overhælde hende med syre og nægte hende hospitalsbehandling.


Førstepladsen

Uge 45s førsteplads går til Hamborg, som netop har skrevet kontrakt med islam (her og her). Byens muslimske organisationer lover at undlade voldelige angreb på ikke-muslimer og respektere "værdier udtrykt i grundloven".

Til gengæld tilkendes muslimerne tre officielle islamiske helligdage og ret til noget så grundlæggende som indflydelse på, hvordan der skal undervises i islam i folkeskolen. Kontrakten minder på mange måder om Umars Pagt underskrevet i år 637 mellem muslimer og kristne i Jerusalem. Her får kristne status som dhimmier (arabisk for "beskyttet person"), hvorved muslimer lover ikke at angribe dem. Som modydelse afsværger de kristne sig en række rettigheder, mens muslimer får tilkendt særrettigheder.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg