"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Robinson afholder premiere i Trykkefrihedsselskabet på rystende dokumentar

18. marts 2023 - Artikel - af Michael Pihl

Lørdag den 1. april kl. 14 får Trykkefrihedsselskabet igen besøg af den engelske ytringsfrihedsaktivist og borgerjournalist, Tommy Robinson. Han er sammen med den fatwa-ramte forfatter Salman Rushdie beviset på middelklassens aktive opbakning til et forbud mod religionskritik - eller rettere: islamkritik. 

Billedet af den énøjede Salman Rushdie efter et lemlæstende muslimsk mordforsøg i august 2022 har ingen debat vakt i danske medier. Ingen interviews i statsbetalte medier med Rushdie om islams forstærkede trussel mod ytringsfriheden. Ingen ’Rushdie’s Life Matters’-demo samler middelklassen, ingen ’Je suis Rushdie’-bevægelse mobiliserer medie-og kultureliten. Tavsheden er larmende og på en måde værre end selve mordforsøget, fordi den ikke blot viser medie-og kulturelitens fejhed, men også brutalt afslører, hvordan store dele af middelklassen nu aktivt tilslutter sig islamisternes forudsætning: Præmissen om noget forkert ved religionskritik-og satire, når det drejer sig om islam.

Tommy Robinson er en engelsk ytringsfrihedsaktivist, islamkritiker, borgerjournalist og dokumentarfilmsskaber, som har betalt en høj personlig pris for sit engagement til forsvar for engelske underklassepiger, der i årtier har været udsat for muslimske voldtægtsbanders brutale udnyttelse i England. I 2019 blev Robinson således idømt 13 måneders fængsel for en nøgtern reportage fra en retssag mod muslimske voldtægtsmænd ved retten i Leeds. Her påstod det engelske retssystem, at han ved sin reportage skulle have udvist ”foragt for retten” ved at risikere påvirkning af nævninge – på trods af det faktum, at nævningerne på det tidspunkt havde afsluttet deres arbejde og truffet deres retsafgørelse og på trods af det faktum, at Robinson kun i sin reportage henvendte sig til de tiltalte med åbne, neutrale spørgsmål, der på ingen måde påvirkede udfaldet af retssagen.

Sagen mod Robinson var et eksempel på politisk magtmisbrug af retssystemet med en autoritær nedlukning af Robinsons journalistik som mål. Robinsons journalistik dækker nemlig alvorlige sociale problemer, som statsbetalte medier helst undgår. F.eks. Englands voldsomme problemer med muslimske voldtægtsbander, som både politi, retsvæsen, sociale myndigheder, lokalpolitikere, byråd og statsbetalte medier i årevis bevidst har fortiet for offentligheden.

Flere rapporter har efterfølgende dokumenteret og kritiseret groteske forløb, hvor engelske myndigheder i årevis bevidst undlod at efterforske muslimske banders sexmisbrug af mindreårige, socialt udsatte piger i England, fordi emnet blev betragtet som politisk ukorrekt.

Engelske myndigheder og sociale mediers autoritære reaktion mod Tommy Robinson viser os, hvordan indskrænkninger af frihedsrettigheder er en følge af masseindvandringen til Europa. I første omgang for borgerjournalister og organisationer, der beskæftiger sig med masseindvandringens negative sociale konsekvenser og med emner, som magthavere, myndigheder, medier, sociale medier og politikere helst vil fortie og holde ude fra offentlighedens opmærksomhed. Derfor er fænomenet Tommy Robinson en vigtig sag for alle, som mener det alvorligt med forsvaret for ytringsfriheden.

I 2022 udgav han dokumentarserien; “The Rape of Britain”- en rystende og uafviselig undersøgelse af muslimske voldtægtsbanders udnyttelse af socialt svage piger i byen Telford, hvor flere af ofrenes vidneudsagn også peger på lokale myndigheders svigt.

Nu kommer Tommy Robinson igen på besøg hos Trykkefrihedsselskabet med en ny dokumentarfilm, der får verdenspremiere her hos os. Dokumentarfilmen indeholder rystende afsløringer af, hvordan engelske myndigheder, byråd, lokalpolitikere, sociale medier og statsbetalte medier fortsat samarbejder for nedlukning af nyheder og fortielser af sandheder om den muslimske masseindvandrings brutale konsekvenser i England. Ikke desto mindre præsenterer Tommy Robinson sin nye dokumentarfilm her hos os i Trykkefrihedsselskabet og står efterfølgende til rådighed for spørgsmål, kommentarer og debat med publikum.

Trykkefrihedsselskabet betragter Tommy Robinson som den måske vigtigste stemme i den europæiske ytringsfriheds-debat og en vigtig markør for udviklingen i det engelske samfund. En udvikling, der også rammer os. Tommy Robinson har aldrig truet med eller opfordret til vold, hans virke er udelukkende graver-journalistik og hans dokumentarfilm er gruopvækkende samtidsbilleder, der vil stå som et stærkt dokument i fremtiden. Det kan man bevidne lørdag den 1. april kl. 14 i Fællessalen på Christiansborg.  

Læs mere om arrangementet og køb billetter til Tommy Robinson via dette link: https://www.trykkefrihed.dk/kalender/212/204-den-un%C3%A6vnelige-kommer-til-k%C3%B8benhavn.htm

 

Artiklen har været bragt i 24NYT