"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Rapskole-rollemodel truede anmelder med tæsk

15. juli 2009 - Den løbende - af Uwe Max Jensen

Underviser på rapskolen lovede anmelder tæv efter dårlig omtale i musiktidsskriftet Gaffa

Når en 11-årig elev på rapskolen i Rosenhøj rapper en trussel mod EU-politikeren Morten Messerschmidt og i øvrigt opfordrer politikeren til at sutte sin pik, er der ifølge rapskolernes leder Henning Winther blot tale om en "voldsom metaforik", der ikke skal tages for pålydende.

Når underviseren på rapskolen i Toveshøj/Gellerup, den professionelle rapper Ham Den Lange med det borgerlige navn Thorbjørn Bech-Rossen, på sin debutplade fantaserer om at brænde Pia Kjærsgaard som en heks på bålet, er det ifølge rapperen "en symbolik på, at jeg (Ham Den Lange, red.) synes, det er pinligt, vi har hende (Pia Kjærsgaard, red.) som repræsentant for Danmark."
Men måske er der ikke så langt fra de hadefuld ord til handling blandt rapskolernes undervisere.

Lovede anmelder tæsk

Undervisningen på rapskolen i Herredsvang bliver varetaget af Abu-Malek fra hiphopgruppen Pimp-A-Lot.

Ifølge en artikel i Dagbladet Politiken (09.01.2004) truede rapskoleunderviser Abu-Malek i 2002 anmelderen Christian Grubert fra musikmagasinet Gaffa med tæv. Truslen bundede i, at Christian Grubert havde anmeldt Abu-Malek og Pinp-A-Lot's debutplade negativt og omtalt gruppen som "wannabeez" og "en rigtig ringe kopi" af USA's sorte rapstjerner. Christian Gruberts anmeldelse kan læses her

Ifølge Christian Grubert blev han kort efter anmeldelsen ringet op af Abu-Malek, der fortalte anmelderen, at "han (Abu-Malek, red.) havde siddet inde i 30 dage for at give en fyr tæsk, så det var ikke noget problem for ham at gøre det igen".

"Du er et svin"

Det er lederen af rapcentret 8210 Rap Dance Center, Henning Winther, der står bag ansættelsen af rapskolernes undervisere, og Henning Winthers retorik lader ikke sine underviseres det mindste tilbage, da Sappho ringer for at indhente en kommentar til sagen om underviserens telefontrussel.

"Det er en gammel historie. I (Sappho, red.) er kun interesseret i at grave skidt frem."

Da Sappho's journalist prøver at spørge ind til de retningslinjer, som Henning Winther benytter, når han ansætter undervisere, får Sappho's journalist følgende skidtspand i hovedet af en ophidset Henning Winther:

"Du er et svin!"

"Det, du skriver, er noget lort!"

"Ellers har jeg ingen yderligere kommentarer. Det er en syg, syg tankegang, du repræsenterer, og det kan jeg ikke stå inde for," siger rapskoleleder Henning Winther, inden han smækker røret på.

FAKTA:

Århus Kommune har valgt at støtte fire rapskoler i bydelene Bispehaven, Toveshøj/Gellerup, Herredsvang og Rosenhøj med foreløbig 150.000 kroner. Efter planen skal rapskolerne fortsætte efter sommerferien sandsynligvis med yderligere støtte fra Århus Kommune. Formålet med rapskolerne er ifølge projektets hjemmeside at give deltagerne mulighed "for at udtrykke sig positivt og vise, at bydelen er andet end bandekriminalitet, afbrændinger og uroligheder".
Foreløbig er projektet mundet ud i, at rapskolen i Rosenhøj er midlertidigt lukket, da en 11-årig dreng bistået af rapskolens underviser i en sangtekst kom med en trussel mod EU-politikeren Morten Messerschmidt og i øvrigt opfordrede politikeren til at sutte sin pik.

Sappho kunne desuden afsløre, at underviseren på rapskolen i Toveshøj/Gellerup, den professionelle rapper Ham Den Lange med det borgerlige navn Thorbjørn Bech-Rossen, har udtalt følgende om Pia Kjærsgaard:

"Desuden hvis vi taler om dansk politik, mangler der i hvert fald at blive brændt én heks (Pia Kjærsgaard, red.)." Århus Onsdag ("Grib dagen - men tænk dig om", 22. april 2009)

Ham Den Lange har endvidere skrevet sangen "Brænd Hende", hvor rapperen fantaserer om at brænde Pia Kjærsgaard på bålet som en heks.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg