"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Rapcenterchef hemmeligholder navnet på ny underviser

20. juli 2009 - Den løbende - af Uwe Max Jensen

Fire rapskoler modtager 150.000 kroner i kommunal støtte, men rapcenterchef Henning Winther, der er ansvarlig for projektet, vil ikke oplyse, hvad pengene bruges til

Århus Kommune har valgt at bruge 150.000 kroner på at støtte et sommerferietilbud til unge mennesker i bydelene Bispehaven, Toveshøj/Gellerup, Herredsvang og Rosenhøj. I de nævnte bydele er der etableret fire rapskoler, hvor professionelle rappere underviser unge mellem 10 og 16 år i at skrive tekster, rappe, optræde og indspille. Rapskoleprojektet med navnet 8210 Rap Dance Center er søsat af Det Boligsociale Fællessekretariat. Det Boligsociale Fællessekretariat er en sammenslutning af alle boligforeninger i Århus, som med midler fra boligforeningerne, Århus Kommune og Landsbyggefonden har iværksat en ekstraordinær indsats i de udsatte områder i Århus i perioden 2007-2012.

Formålet med rapskolerne er ifølge projektets hjemmeside at give de unge mulighed "for at udtrykke sig positivt og vise, at bydelen er andet end bandekriminalitet, afbrændinger og uroligheder". Men rapskolerne er i skrivende stund mest kendt for, at en 11-årig dreng, der var elev på rapskolen i Rosenhøj, bistået af underviseren, den professionelle rapper Carthage Beck McGosh, indspillede en sang, der indeholdt trusler mod Dansk Folkepartis EU-politiker Morten Messerschmidt og i øvrigt opfordrede politikeren til at sutte drengens pik.

Rapskolen i Rosenhøj blev efter omtale af elevens trusselsrap midlertidigt lukket, og rapper Carthage Beck McGosh blev bortvist som underviser, men nu genåbner rapskolen i Rosenhøj med en ny underviser.

Rapskolen i Rosenhøj blev efter omtale af elevens trusselsrap midlertidigt lukket, og rapper Carthage Beck McGosh blev bortvist som underviser, men nu genåbner rapskolen i Rosenhøj med en ny underviser. På 8210rapdance.dk's hjemmeside fremgik mandag over middag følgende nyhed:

"Rapskolen i Rosenhøj genåbnet

Efter at vi desværre måtte aflyse to lektioner af sommerrapskolen i Rosenhøj kører den nu igen som oprindeligt annonceret med ny underviser.

Med venlig hilsen
Henning Winther"

Trussel er symbolik

Sappho har i en tidligere artikel påvist en rapskoleundervisers had til Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard. Det drejer sig om underviseren på rapskolen i Toveshøj/Gellerup - rapperen Ham Den Lange, der bærer det borgerlige navn Thorbjørn Bech-Rossen - som i et interview i lokalavisen Århus Onsdag og på sit rapnummer "Brænd hende" fantaserer om at brænde Pia Kjærsgaard på bålet som en heks.

Ifølge Ham Den Lange/Thorbjørn Bech-Rossen er der imidlertid kun tale om en grovkornet form for symbolik, der bunder i politisk uenighed med Pia Kjærsgaard:

"Hvis man siger, at en politiker skal skydes, er det symbolik for, at man ikke bryder sig om den person. På min plade har jeg et nummer der hedder "Brænd Hende". Det er et politisk orienteret nummer, der handler om en politiker på højrefløjen (Pia Kjærsgaard, red.). Men det betyder jo ikke, at jeg synes, folk skal gå ud og brænde hende. Det er en symbolik på, at jeg synes, det er pinligt, vi har hende som repræsentant for Danmark," har Ham Den Lange/Thorbjørn Bech-Rossen forklaret til Århus Stiftstidende.

Ham Den Lange er i øjeblikket på turne med Grøn Koncert som en del af MC's Fight Night Tag Team Battle-holdet 2009. Grøn Koncert har til formål at samle penge ind til Muskelsvindfonden.

Rapskoleunderviser truede med tæv

I en anden artikel kunne Sappho afsløre, at underviseren på rapskolen i Herredsvang, Abu-Malek, der er medlem af hiphopgruppen Pimp-A-Lot, ifølge en artikel i Dagbladet Politiken (09.01.2004) i 2002 truede anmelderen Christian Grubert fra musikmagasinet Gaffa med tæv.

Truslen bundede i, at Christian Grubert havde anmeldt Abu-Malek og Pinp-A-Lot's debutplade negativt og omtalt gruppen som "wannabeez" og "en rigtig ringe kopi" af USA's sorte rapstjerner. Christian Gruberts anmeldelse kan læses her

Ifølge Christian Grubert blev han kort efter anmeldelsen ringet op af Abu-Malek, der fortalte anmelderen, at "han (Abu-Malek, red.) havde siddet inde i 30 dage for at give en fyr tæsk, så det var ikke noget problem for ham at gøre det igen".

"Et svin"

Forelagt Politikens historie om underviser Abu-Maleks telefontrussel mod anmelder Christian Grubert valgte rapcenterchef Henning Winther at kalde Sappho's journalist "et svin", og Sappho's journalistik blev betegnet som "lort".
Herefter smed Henning Winther røret på.

Henning Winther har siden undskyldt sin opførsel i en sms til Sappho's journalist, og derfor var Sappho's redaktion af den opfattelse, at vi fortsat kunne være i dialog med rapcenterchef Henning Winther omkring rapskolernes kommunalt støttede aktiviteter.

Det viser sig imidlertid ikke at være tilfældet.

Ingen kommentarer

Sappho har i mail og på sms spurgt rapcenterchef Henning Winther, hvem, der fremover skal varetage undervisningen på rapskolen i Rosenhøj. Men Sappho har fået følgende svar på sms fra Henning Winther:

"Ingen kommentarer".

Sappho har derfor kontaktet sekretariatschef Jens Møller fra Det Boligsociale Fællessekretariat i Århus, der er rapcenterchef Henning Winthers foresatte, for at opklare mysteriet om den ny underviser på rapskolen i Rosenhøj. Jens Møller har endnu ikke svaret på Sappho's henvendelse.

Sappho har desuden kontaktet rådmand og 2. viceborgmester Gert Bjerregaard (V) fra Magistratsafdelingen for Børn og Unge i Århus Kommune. Gert Bjerregaard var ikke at træffe for en kommentar. Men sekretariatschef Hans van Binsbergen fra Rådmandssekretariatet lover at være behjælpelig med at fremskaffe oplysningen.

"Jeg har ikke oplysningerne p.t. Men jeg prøver at fremskaffe dem hurtigst muligt," siger Hans van Binsbergen til Sappho.

Sappho regner med at kunne offentliggøre den ny undervisers navn en af de nærmeste dage.

FAKTA:

Århus Kommune har valgt at støtte fire rapskoler i bydelene Bispehaven, Toveshøj/Gellerup, Herredsvang og Rosenhøj med foreløbig 150.000 kroner. Efter planen skal rapskolerne fortsætte efter sommerferien sandsynligvis med yderligere støtte fra Århus Kommune. Formålet med rapskolerne er ifølge projektets hjemmeside at give deltagerne mulighed "for at udtrykke sig positivt og vise, at bydelen er andet end bandekriminalitet, afbrændinger og uroligheder".
Foreløbig er projektet mundet ud i, at rapskolen i Rosenhøj er midlertidigt lukket, da en 11-årig dreng bistået af rapskolens underviser i en sangtekst kom med en trussel mod EU-politikeren Morten Messerschmidt og i øvrigt opfordrede politikeren til at sutte sin pik.

Sappho kunne desuden afsløre, at underviseren på rapskolen i Toveshøj/Gellerup, den professionelle rapper Ham Den Lange med det borgerlige navn Thorbjørn Bech-Rossen, har udtalt følgende om Pia Kjærsgaard:

"Desuden hvis vi taler om dansk politik, mangler der i hvert fald at blive brændt én heks (Pia Kjærsgaard, red.)." Århus Onsdag ("Grib dagen - men tænk dig om", 22. april 2009)

Ham Den Lange har endvidere skrevet sangen "Brænd Hende", hvor rapperen fantaserer om at brænde Pia Kjærsgaard på bålet som en heks.

Rapcenterchef Henning Winther, der er bagmanden bag de fire århusianske rapskoler, har samarbejdet med rapperen Clemens omkring sangen "Psykopat på fri fod", hvor Clemens og Henning Winther giver udtryk for en uhæmmet lyst til at slå tv-personligheden Bubber ihjel.

Sangen rummer blandt andet følgende linjer:

Jeg tog på besøg i Bubbers Badekar/Jeg hader den nar, ha-ha-hader den nar/Bubber han skal dø, sagen den er klar

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg