"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Radikalt partimedlem offentliggør politisk modstanders skjulte privatadresse på internettet

2. juni 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Margrethe Monika S. Hansen fra Det Radikale Venstre har offentliggjort redaktør Kim Møllers privatadresse på nettet

Uriaspostens redaktør Kim Møller har fået offentliggjort sin privatadresse på internettet. Det er den radikale Margrethe Monika S. Hansen, der har offentliggjort Kim Møllers adresse på bloggen P77, hvor hun skriver fast. Ifølge Kim Møller har Margrethe Monika S. Hansen længe drevet en systematisk hetz mod ham.

Kim Møller har skjult adresse efter en række trusler mod sin person og senest et fysisk overfald i februar ved en demonstration i Århus. Kim Møller ser offentliggørelsen af sin privatadresse som et forsøg på intimidering. Desuden sandsynliggør Kim Møller i en postering på Uriasposten, at Margrethe Monika S. Hansen har fabrikeret "dokumentation" med det ene formål at lægge Kim Møllers privatadresse online.

Deltagelse under overvejelse

Tirsdag 8. juni afholder Trykkefrihedsselskabet et møde om trusler mod samfundsdebattører. Margrethe Monika S. Hansen, der angiveligt selv har modtaget trusler, er sammen med Omar Marzouk, komiker og samfundsdebattør, Farshad Kholghi, skuespiller og kommentator, og Kim Møller inviteret til at sidde i panelet ved arrangementet.

I lyset af Margrethe Monika S. Hansens offentliggørelse af Kim Møllers privatadresse på internettet, oplyser Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard, at Selskabets bestyrelse i øjeblikket overvejer at trække invitationen til hende tilbage.

“Jeg kan ikke finde nogen journalistsk eller anden legitim begrundelse for at offentliggøre en i øvrigt hemmeligholdt privatadresse på en person, der allerede har været udsat for trusler og overfald,” udtaler Lars Hedegaard.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg