"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Radikal muslimsk prædikant vil opføre kæmpemoske i umiddelbar nærhed af New Yorks Ground Zero

7. juni 2010 - Artikel - af Ibn Warraq

Radikal muslimsk prædikant vil opføre kæmpemoske i umiddelbar nærhed af New Yorks Ground Zero - og oven på ligene af ofrene for 9/11

Imam Feisal Abdul Rauf har meget længe haft planer om at udbrede islams indflydelse i USA. Han begyndte i det små: I 1990 åbnede Rauf en lille moske - al-Farah Moskeen - på adressen West Broadway 245 i Lower Manhattan. Nu synes han at stå på tærsklen til sin største triumf: åbningen af 13-etager-høj moske til $100 millioner blot 200 meter fra Gound Zero, dvs. hjemstedet for World Trade Center-tårnene, der blev ødelagt af islamiske terrorister den 11. september, 2001.

For få dage siden, tirsdag den 25. maj, påhørte Manhattans lokalråd (Manhattan Community Board) en af de overlevende fra 9/11 samt familiemedlemmer og venner til nogle af ofrene, heriblandt moderen til en omkommen brandmand, der alle forlangte et stop for enhver plan om at bygge mega-moskeen. Faderen til et af ofrene mindede om, at resterne af 997 mennesker endnu ikke er fundet. "Hvor fanden tror I, de er. De er på denne [hellige] grund ... og det vil i sandhed være hensynsløst at bygge en moske oven på dem."

Ground Zero umiddelbart efter angrebet 9/11. Her skal der stå en moske

De islamiske angreb den 11. september, 2001 ødelagde ikke bare Tvillingetårnene. Nedfaldende bygningsrester knuste også en fem-etagers bygning fra 1923 200 meter længere væk, der havde huset Burlington Frakkebutik på Park Lane 45. Og det er oven på denne ruin, at Rauf planlægger at bygge sin kæmpemoske.

Med stort flertal vedtog Manhattans bydelsråd at give tilladelse til mega-moske projektet.

Drøm om islamisering

Feisal Abdul Rauf blev født i Kuwait . Hans far var den radikale prædikant Muhammad Abdul Rauf (1917-2004). Efter skolegang i Malaysia og Storbritannien ankom han som 17-årig til USA, hvor han fik eksamen Columbia University i New York. Familien flyttede til Washington D.C., hvor Feisals far, Muhammad, ledede Det Islamiske Center på Massachusetts Avenue. Feisal videreførte sin fars bestræbelser på at islamisere USA, og med det formål oprettede han i 1997 Det Amerikanske Selskab til Fremme af Muslimerne (American Society for Muslim Advancement (ASMA)), der blev finansieret af Gulf-stater så som Qatar, der gav $576.312. Andre donorer er bl.a. Holland’s Millennial Development Goals Fund ($481,942), Carnegie Corporation ($144.752), FNs Befolkningsfond (U.N. Population Fund), der har givet  $53,664, og mange andre godtroende venstreorienterede organisationer, så som Gloria Steinems Ms. Foundation.

I 2002 begyndte Feisal at undervise ved Chautauqua Institution, en 136-år gammel non-profit organisation i staten New York, og hans indflydelse og kontaktflade voksede. Skønt Feisal Rauf betegner sig som moderat, har dybdeborende research af skribenter som Alyssa Lappen bevist, at han er alt andet end moderat. Til Sydney Morning Herald udtalte Feisal Rauf, at terrorismen først bliver indstillet, når Vesten indrømmer den skade, den har tilføjet muslimer. Han har også benægtet, at muslimer stod bag 9/11, og forklaret, at "Efter det islamiske trossystem er det næste liv det primære. Det næste liv er mere virkeligt, mere intenst og mere levende." Feisal Rauf har også uden omsvøb erklæret: "Jeg tror ikke på dialog mellem religionerne."

Hvordan kan han stoppes?

Den bedste måde at stoppe dette projekt - som er udtryk for islamisk triumfalisme, når den er mest skamløs - er gennem skattevæsenet, Husk, at den eneste måde hvorpå FBI i 1930erne kunne få ram på Al Capone, var at afsløre hans skatteunddragelser. Som Alyssa Lappen har påpeget, "tænder ASMAs selvangivelser adskillige advarselslamper. Meget lidt ASMA-information ... er tilgængelig fra Guidestar, en kommerciel virksomhed, der oplyser om skatteinberetninger fra tusinder af almennyttige organisationer, der er fritaget for skat, og hvoraf mange er meget mindre end ASMA. Den offentlige revision kan imidlertid meddele, at mange af de dokumenter, som det offentlige stiller krav om, mangler i Guidestars materiale om ASMA. Den føderale lovgivning kræver, at ASMA afleverer selvangivelser til offentliggørelse, men det har organisationen åbenbart ikke gjort. ... ASMAs direktør siden 2005 - Feisal Raufs hustru Daisy Kahn, det stammer fra Kashmir - har åbenbart aldrig indsendt den krævede dokumentation eller regelmæssige afrapporteringer. Det er chokerende i en organisation, som bare sidste år modtog over 1 million dollars i donationer. Adskillige andre omstændigheder tyder på, at ASMAs regnskaber ikke overholder revisionskravene til non-profit organisationer."

Oversat fra engelsk af Lars Hedegaard

Eneret: Sappho.dk og Human Rights Service, Norge

Se også Pat Condells videokommentar til moskebyggeriet

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg