"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Politisk motiveret overfald på Jesper Langballe

9. maj 2008 - Artikel - af Lars Hedegaard

Kommentar fra et øjenvidne.
Mens pressen med jævne mellemrum kan berette om den berømte højreekstremistiske vold, der synes at lure som en latent trussel mod alle demokratisk sindede mennesker, fortsætter venstrefascisterne med den voldsudøvelse, som de rutinemæssigt griber til hver gang, de møder noget eller nogen, de ikke bryder sig om.

Nu er det gået ud over folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Jesper Langballe som torsdag aften blev slået ned uden for den københavnske beværtning Byens Kro af en person, som Langballe selv betegner som en "ungdomshustype".

Tilfældigvis var Jesper Langballe i selskab med Sapphos reporter, som ikke så selve overfaldet, men talte med ham umiddelbart efter.

Overdænget med slag

Vi var otte, der nød en øl på Byens Kro i Møntergade 8 i det indre København efter at have været til reception på Gyldendal i anledning af udsendelsen af festskriftet til Bent Jensen. Ca. kl. 21.30 gik Langballe ud for at ryge. Han kom imidlertid hurtigt tilbage og fortalte, at han var blevet slået ned af en mandsperson, der gav til kende, at han havde bemærket, hvem han var og derefter overdængede Langballe med knytnæveslag. Heldigvis undgik folketingsmedlemmet at blive ramt i hovedet, men havde dog være nede og ligge.

Efter at Jesper Langballe fredag formiddag havde orienteret sin folketingsgruppe, blev han overtalt til at anmelde overfaldet til politiet, og blev derfor undersøgt af en læge. Han lader ikke til at have fået fysiske men.

Jesper Langballe – grinede han efter overfaldet?

Efter overfaldet gik Sapphos reporter ud på gaden, hvor der havde samlet sig en gruppe, som lod til at have set overfaldet, og som muligvis kendte overfaldsmanden, der i mellemtiden var forduftet. I gruppen var der tre-fire personer, der tydeligvis tilhørte beværtningens stampublikum. En af dem var stærkt oprevet over, at et sådant overfald kunne foregå i Danmark. Flere af de andre tog imidlertid parti for voldsmanden og sagde, at de ikke ville vidne, da Langballe selv havde fortjent sine tæsk. Senere kom en person, der før overfaldet havde siddet sammen med overfaldsmanden uden for beværtningen, ind og overfusede Langballe, der var gået tilbage til selskabet. Det lykkedes med nogen forsinkelse af få bartenderen til at smide ballademageren ud. Kort tid efter fulgtes Langballe og Sapphos reporter hjem i en taxa.

Selskabets øvrige deltagere blev siddende og bestilte en ny omgang, indtil bartenderen rådede dem til at fortrække, idet der var blevet ringet til de autonome, som åbenbart var på vej med et tæskehold. Hvor han så vidste det fra.

Som i Weimar

De aviser, politikere, kulturpersonligheder og meningsdannere, der i årevis har fremstillet medlemmer af Dansk Folkeparti som urene, svin, udyr, usle kryb, sataner, nazister og en vognlæs lort, kan nu i rigt mål høste frugterne af deres indsats. Og de kan med stolthed fremhæve, at de ingenlunde står tilbage for det, som Josef Goebbels og hans brunskjorter udrettede i Berlin under Weimar-republikkens sidste år.

Sin vane tro, når der er tale om formodentlige venstreekstremisters overfald på folk, som Politiken ikke bryder sig om, men tvært imod har gjort sit til at lægge for had, lyder den overskrift, som man fredag eftermiddag kunne læse i Politikens internetudgave: "Bartender: Langballe grinede efter overfald".

Denne opfattelse skyldes ejeren af Byens Kro, Ralf Simon Larsen, der passede baren torsdag aften. Det hele var vist ikke så slemt, som folk har gjort det til, siger har til Politiken. I hvert fald smilede Langballe, da han efter overfaldet kom ind ad døren.

Ingen af syv, der var sammen med Jesper Langballe bemærkede ringeste morskab hos hos den overfaldne, der tvært imod virkede stærkt chokeret.

Trods de forsøg på at neddysse sagen, som utvivlsomt vil komme i medierne, er der grund at håbe, at politiets og PET for en gangs skyld får held til at pågribe en af de politisk motiverede voldsmænd, der synes at have haft frit spil gennem længere tid.

Eller skal vi sige: viser vilje til at pågribe voldsmanden. Der er næppe tvivl om, at mange af værtshusets stamgæster ved, hvem han er.

Ifølge den danske grundlovs § 34 er Folketinget ukrænkeligt.

"Enhver, der antaster dets sikkerhed eller frihed, enhver, der udsteder eller adlyder nogen dertil sigtende befaling, gør sig skyldig i højforræderi."

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg