"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Politikens forlig med Muhammeds efterkommere er et knæfald for den religiøse reaktion

26. februar 2010 - Artikel

 1. Dagbladet Politikens forlig med og undskyldning til totalitære kræfter i den muslimske verden for at have genoptrykt Kurt Westergaards tegning af en mand med en bombe i sin turban bliver næppe det sidste knæfald for den religiøse reaktion.

  Resultatet bliver med al sandsynlighed nye krav og et fornyet pres på ytringsfriheden i Danmark.

  Politiken har i realiteten accepteret et billedforbud i Danmark. Snart kommer turen til andre ytringer, herunder det talte og skrevne ord. De totalitære kræfter i den muslimske verden ved nu, at trusler og pression virker, og det vil give dem yderligere blod på tanden.

  Det er formentlig kun et spørgsmål om tid, før andre fornærmede forlanger c! ensur og undskyldninger. Hvor længe vil mon kræfter inden for andre trossamfund se til, mens islam tiltager sig en særstilling, før de melder sig med lignende krav? Og hvad med politiske partier? Skal de nu tvinges til at tale pænt om hinanden?

  Det er ganske absurd, at Politiken undskylder den “krænkelse”, som en række muslimer har følt. Hvis voksne mennesker vælger at føle sig krænkede, må det være deres egen sag og ikke noget, som andre skal undskylde for. Masser af mennesker føler sig krænkede over en eller anden ytring snart sagt hver eneste dag. Skal de nu til at true medierne og dem, der deltager i den offentlige debat, med retssager, erstatningskrav og krav om beklagelser?

  Med sin handlemåde har Politikens redaktør bidraget til at bombe den danske ytringsfrihed tilbage til tiden før Grundloven af 1849.

  Lars Hedegaard og Katrine Winkel Holm
  Formand og næstformand i Trykkefrihedsselskabet

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg