"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Politiet kom aldrig

19. oktober 2009 - Den løbende - af Uwe Max Jensen

Tingbjerg-præsten blev ladt i stikken af det lokale politi

Politiet undlod at rykke ud, da der var indbrud i Tingbjerg Kirkes præstebolig. Det fortæller præst Ulrich Vogel i et interview med Ekstra Bladet, hvor præsten antyder, at politiet er bange for de unge kriminelle i Tingbjerg-bydelen:

"Der sker ingenting. De unge (kriminelle, red.) kan se, at det ikke får nogen konsekvenser, så hvorfor skulle de stoppe? Det virker nærmest, som om politiet er bange for at komme herud."

Ulrich Vogel beskriver i Ekstra Bladet ("De unges adfærd har ingen konsekvenser", 18. oktober 2009) sit forsøg på at få politiet til at rykke ud til et indbrud i sin præstebolig:

"Efter det første indbrud i præsteboligen var jeg hjemme, da der skete et nyt indbrudsforsøg. Jeg ringede til politiet. De spurgte, hvor mange der var. Det kunne jeg ikke svare på, kun at der var flere personer. Vi sender en patruljevogn, når vi får tid, lød svaret. Politiet kom aldrig. De kunne have taget dem på fersk gerning.
Men hvis dette her skal stoppes, skal politiet være der på pletten med det samme, og der skal være 100 pct. hård konsekvens til uromagerne."

Politikerne påstår at alting går godt

I artiklen opfordrer Ulrich Vogel også gode indvandrere til at sige fra overfor ballademagerne:

"Og så skal alle de gode indvandrere - dem er der langt flest af - sige fra. De skal sige, nok er nok. De skal gå sammen med danskerne for at få det stoppet, så de og deres børn kan få et ordentligt liv i Tingbjerg. De gode kræfter skal står sammen. Men det er svært, når politikerne påstår, at alting går så godt," siger Ulrich Vogel til Ekstra Bladet.

Arabiske-talende gerningsmænd

I en anden artikel i Ekstra Bladet ("Jeg vender tilbage", 18. oktober 2009) giver Ulrich Vogel for første gang sit bud på, hvem, der står bag chikanen.

"Jeg kan ikke bevise det. Men jeg er ret overbevist om, at det har sammenhæng til en gruppe unge arabisk-talende, der har holdt meget til omkring kirken. Og da der var indbrudsforsøg, blev der også talt arabisk. Men det behøver ikke være de samme hver gang, så min mistanke skal naturligvis tages med forbehold."

Ulrich Vogel giver i artiklen udtryk for, at han ønsker at vende tilbage som præst i Tingbjerg, når han er kommet til kræfter. Han befinder sig i øjeblikket på en hemmelig adresse.Læs også Sven Ove Gades kommentar om en imam på det ydre Nørrebro i København, der gennem længere tid har været udsat for hetz:


Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg