"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Panodrama: Falske nyheder, mediemagtmisbrug og demokratisk sammenbrud

27. februar 2019 - Artikel - af Michael Pihl

Her har vi altså et af Vesteuropas mest prestigefyldte mainstreammedier – effektivt afsløret som svindelproducent af forfalskede nyheder. Den skærende kontrast mellem Panorama-skandalens omfang og mainstreammediernes enstemmige tavshed om den skriger dog til himlen.

I en tid med universelt bedrag bliver det at sige sandheden en revolutionær handling, sagde George Orwell. I dokumentarfilmen ”Panodrama” af Tommy Robinson blev BBC lørdag d. 23.02. 2019 afsløret i Englands største medieskandale i årevis.

Alligevel opretholder samtlige mainstreammedier den larmende tavshed om sagen. Også i Danmark. Den britiske stats medievirksomhed blev ellers godt og grundigt afsløret i fabrikation af falske nyheder. Med skjult kamera er BBC taget på fersk gerning og med bukserne nede i bevidst produktion af løgnehistorier og manipulerede kildeudsagn under arbejdet med en såkaldt dokumentarfilm, som skulle have handlet om den engelske ytringsfrihedsaktivist Tommy Robinson.

BBC-dokumentarfilmen havde den sigende arbejdstitel ”Tommy Takedown”, hvilket angiver, hvordan BBC på forhånd havde sat sig som mål at ødelægge Robinsons ry og rygte. I udgangspunktet havde BBC-dokumentaren altså det beskidte karaktermord på Robinson som sit definerede mål, fremfor et objektivt og nuanceret portræt af denne Englands hårdt prøvede borgerjournalist, politiske gadedreng og ytringsfrihedsaktivist.

Fra starten spillede BBC rollen som politisk aktør. Fra begyndelsen helligede det politiske mål brugen af bedrageriske og ganske hensynsløse midler. At Robinson oven i købet skulle ødelægges som familiefar, ægtemand og som menneske gav ikke BBC anfægtelser. Uden skrupler opsøgte BBC den tidligere Robinson-medarbejder Lucy Brown for at opnå hendes medvirken ved et karaktermord på Tommy Robinson. Frastødt over BBC lod Lucy Brown lod om hun samarbejdede med mediemagten, men hendes hemmelige filmoptagelser fra BBCs Panorama-dokumentar om Robinson afslører nu mainstreammediet fuldstændig:

  • BBC-journalisten John Sweeney taler på skjult kamera helt åbent om at klippe en gammel lydfil med et skænderi mellem Lucy Brown og Tommy Robinson og manipulere lydklippet til at fremstå som om Robinson skulle have forulempet hende seksuelt: ”We are doing a kind of gender, sexual thing against Tommy Robinson” – siger John Sweeney på filmen. Og er dermed afsløret i den beskidte hensigt at manipulere lydklip og konstruere en falsk historie.
  • Sweeney instruerer på filmen omhyggeligt Lucy Brown i, hvad han mener hun skal sige om Tommy Robinson i BBC-dokumentaren. En iscenesat dokumentar altså.
  • Det fremgår også af Panodrama-filmen at et andet mainstreammedie i England skulle have tilbudt Lucy Brown 5000 £ for at levere belastende udsagn af seksuel karakter om Robinson.
  • Den venstreekstreme interesseorganisation ”Hope not Hate” medvirkede fra starten aktivt ved uofficielle redaktionsmøder i BBC-Panorama- produktionen om Tommy Robinson. Organisationen skulle bl.a. have forsøgt at presse borgerjournalisten Caolan Robertson til at afgive falske og belastende vidnesbyrd om Robinson, bl.a. med påstande om, at britiske antiterror-myndigheder ellers ville komme efter Caolan Robertson, fordi han angiveligt skulle have lavet reportager, der inspirerede højreradikale terrorister. Hele forløbet svarer til, hvis DR og TV2 brugte venstreekstreme organisationer som f.eks. Antifa eller Redox som grundlag for en dokumentar om f.eks. Trykkefrihedsselskabet
  • Sweeney brænder i en brandert 250£ af licensbetalernes penge af på sprut, mens han taler nedsættende om hvide mænd fra arbejderklassen, homoseksuelle, grækere og andre samfundsgrupper. Sweeney fremstår ganske enkelt som en fordomsfuld, venstreorienteret middelklasse snob og repræsenterer formentlig dermed mainstreammediet ganske rammende.

I starten ser man Tommy Robinson og Lucy Brown fra hendes egen computer plante en falsk sms-besked på hendes mobiltelefon, som skal forestille en trussel til hende fra ham. Dette for at afsløre om BBC-Panorama ville bruge den ukritisk eller checke den falske kilde først. Den fingerede tekst lød: ”Hvis du har noget med denne Panorama-dokumentar at gøre, så begraver jeg dig, din so!”  BBC gjorde naturligvis ingen ulejlighed med at checke kilden og situationen mod filmens slutning, hvor John Sweeney famler den falske kilde frem som BBCs trumf overfor Robinson er filmens højdepunkt og udgør nådestødet i Robinsons afsløringer mod denne korrupte journalist. Der er han færdig.

Her har vi altså et af Vesteuropas mest prestigefyldte mainstreammedier – effektivt afsløret som svindelproducent af forfalskede nyheder. Den skærende kontrast mellem Panorama-skandalens omfang og mainstreammediernes enstemmige tavshed om den skriger dog til himlen.

Tommy Robinsons borgerreportager følges nu på sociale-og alternative medier af et million-antal seere. Hans popularitet, særlig blandt Englands arbejderklasse, overstråler landets magthavere i medier, politik og retsvæsen. Ingen anden taler så effektivt underklassens sag mod den politisk korrekte elite. Måske det også forklarer mainstreammediernes løgnekampagner mod manden, som magteliten tydeligvis opfatter som en fredløs, politisk modstander?

Panodrama skandalen afdækker medieboblens rådne inderside: falske nyheder, beskidte metoder og en politisk korrekt middelklasses foragt for en underklasse, som fremmedgjort må leve med brutale konsekvenser af Europas mislykkede multikulturelle samfundseksperiment og som tillader sig at tale åbent om problemerne.

Panodrama-affæren afspejler også et sammenbrud af demokratisk offentlighed.

I en tid med universelt bedrag bliver forsvaret for ytringsfriheden også på sociale og i alternative medier ikke mindre vigtig. Også fordi Panorama-skandalen synes at indvarsle en epoke, hvor autoritære metoder og truslen mod ytringsfriheden og mod den demokratiske offentlighed ikke længere kun udgår fra muslimske fundamentalister, men også fra EU, fra statslige myndigheder og fra magthavere i mainstreammedierne.

Tommy Robinson har nu eksplosivt afsløret falske nyheder og beskidte metoder helt inde i kommandosystemet af den engelske mediemagt - og det er i sandhed og i sandhedens tjeneste en revolutionær handling.

 

 

Artiklen har været bragt i 24Nyt

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg