"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Osama bin Laden’s værste mareridt på tilbud

19. februar 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

TIPS. Kan koranen nytolkes, og er islam fred eller trussel?

Irshad Manji er feminist, forfatter, journalist, aktivist, muslim – og lesbisk. Den cocktail har naturligt nok givet Irshad Manji et anstrengt forhold til radikal islamisme og ortodokse tolkninger af koranen. Det kommer til udtryk i Manji’s hovedværk Problemet med islam, hvor hun ifølge anmelder Klaus Rothstein fremsætter:

”en nådesløs og sønderlemmende kritik af det demokratiske underskud i islam, en religion der ifølge hende er ”moralsk forkrøblet” og lider af ”intellektuelt muskelsvind”. Men så kommer hun på sporet af en gammel og overset tradition inden for islam, ijtihad. En tradition for uafhængig tænkning, der tillader enhver muslim, kvinde eller mand, homoseksuel eller heteroseksuel, gammel eller ung, at ajourføre sin religiøse praksis i lyset af aktuelle omstændigheder.”

I et portræt fra 2003 beskriver New York Times Irshad Manji som ”Osama bin Laden’s værste mareridt”, og hun var da også – sammen med Jyllands-Postens redaktioner i København og Viby, kulturredaktør Flemming Rose, tegner Kurt Westergaard og forfatteren Sherry Jones - på de formodede Chicago-terroristers liste over mulige mål.

Som journalist har Irshad Manji skrevet for mange medier blandt andet den danske organisation Demokratiske Muslimer.

Problemet med islam kan i øjeblikket erhverves på udsalg til den fordelagtige pris af 40 kroner.

Indvandringen og dens konsekvenser


En anden interessant titel er Storm over Europa. Islam - fred eller trussel?, hvor 15 forskere, historikere, sociologer, filosoffer, journalister, voksenundervisere og forfattere har samarbejdet om at skrive et bidrag til forståelsen af indvandringen og dens konsekvenser. Bogen er redigeret af lektor Lone Nørgaard og journalist/forfatter Tabita Wulff.

I forbindelse med bogudsalget kan Storm over Europa erhverves for 30 kroner.

Link til bogudsalget her

Læs Lone Nørgaards kronik Træk sløret fra øjnene her

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg