"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Obamas store svigt

16. september 2012 - Artikel - af Lars Hedegaard og Katrine Winkel Holm

Trusler og vold har fået lederne af den frie verden til at sætte ytringsfriheden til salg.

Der er intet overraskende i, at velorganiserede islamiske grupper vælger elleveårsdagen for terroranslagene den 11. september 2001 til fornyede angreb på alt, hvad Vesten står for.

Angrebene på amerikanske diplomatiske repræsentationer i Egypten og Libyen havde – som det nu er kommet frem – intet at gøre med en obskur film, der hævdes at have fornærmet Muhammed.

Havde barbarerne ikke haft denne film at hænge deres hat på, ville de have fundet på noget andet, der kunne retfærdiggøre dette seneste udslag af deres barbari.

Planlagte angreb

Angrebene kan umuligt have været spontane, men må være planlagt længe i forvejen og formentlig med de egyptiske og libyske magthaveres stiltiende accept.

Det var så takken for præsident Obamas og udenrigsminister Hillary Clintons energiske støtte til ”Det Arabiske Forår”, der eliminerede deres bedste ven i den arabiske verden, Egyptens detroniserede præsident Hosni Mubarak.

Alle seriøse iagttagere af mellemøstlige forhold sagde allerede fra ”forårets” begyndelse, at den formodentligt ”demokratiske” opstand ville føre til en islamistisk magtovertagelse, men ingen ville lytte.

Hverken de vestlige regeringer, inklusive den danske, vore statsautoriserede ”eksperter” eller mainstream-pressen.

Nu havde alle bare at være behørigt begejstrede over de opløftende tildragelser i den arabiske verden, der viste, at islam er fuldt foreneligt med frihed, demokrati, menneskerettigheder og lighed for loven.

Der var heller ikke noget farligt ved sharia, bedyrede den danske udenrigsminister Villy Søvndal. Faktisk kunne sharia i visse tilfælde betyde et fremskridt, udtalte han fra Folketingets talerstol.

Synet af en amerikanske ambassadør, der bliver slæbt rundt i Benghazis gader i død eller halvdød tilstand får givetvis ikke vore herskende eliter til at ændre syn på islam, som de fortsat vil fremhæve som en fredens religion, der ulykkeligvis er blevet sørgeligt misbrugt af folk, der ikke har forstået, hvor vidunderlig den er.

Obamas undskyldning

Det værste ved den nye Muhammed-krise er imidlertid reaktionen fra den amerikanske regering.

Efter at amerikansk territorium (og efter diplomatiets spilleregler er USA’s udenlandske repræsentationer amerikansk område) er blevet angrebet, svarer præsident Obama og udenrigsminister Clinton med erklæringer, der undskylder, at en amerikaner har fornærmet muslimernes profet.

De anerkender med andre ord, at barbarerne, der nu hærger over den ganske verden, har en legitim grund til at gøre det.

Obama og Clinton bryder sig naturligvis ikke om de metoder, som de rasende muslimer benytter sig af, men er fulde af forståelse for deres ukontrollable harme.

De fordømmer fornærmelse af ”religioner” – vel vidende at den eneste religion, hvis tilhængere kan finde på at myrde diplomater og triumferende lade sig fotografer med deres skamferede offer, er islam.

Manden bag filmen afhøres

Og for at der ikke skal herske tvivl om de amerikanske myndigheders kryben for de langskæggede bødler, blev ”Sam Bacile” – manden bag den fornærmende film – lidt efter midnat lørdag pågrebet i Los Angeles og underkastet et ”frivilligt” forhør.

Trusler og vold har fået lederne af den frie verden til at sætte ytringsfriheden til salg.

Ytringsfriheden går mod svære tider.

Det samme gør demokratiet, for der kan ikke være demokrati uden ytringsfrihed.

Og demokratiet kan ikke bestå, hvor der er forbud mod at kritisere bestemte ideologier.

Når vor tids historie engang skrives, vil Obama-administrationens knæfald for barbariet blive sidestillet med München-forliget i 1938, der solgte Tjekkoslovakiet til Hitler og banede vejen for 2. Verdenskrig.

Vi venter på en Winston Churchill – og han er ikke at finde blandt dem, der nu er vore ledere.

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg