"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Ny mand på udkigsposten

8. februar 2012 - Artikel - af Katrine Winkel Holm

Logoet til Udkigsposten er tegnet af Niels Thomsen.I dag kan vi præsentere Sapphos nye ytringsfriheds-watch og Sapphos nye medarbejder, Dan Ritto, tidligere næstformand i Multikulturel Forening i Aarhus.

Udkigsposten, som man for fremtiden kan finde på Sapphos forside her til højre lige under klummen, er stedet, hvor de seneste hændelser på ytringsfrihedsområdet dagligt registreres.

Det sker i korte notitser og links, som giver læseren en hurtig opdatering og et overblik over udviklingen på området.

Vi har længe gerne villet give vore læsere denne service, som er central for en ytringsfrihedsforening, men har hidtil ledt forgæves efter den rette person til opgaven. Ham har vi fundet nu: Dan Ritto.

Dan Ritto, der er født i 1966, er vokset op i Esbjerg. Han har studeret på katolsk præsteseminar i Stockholm og London, men blev dog ikke præst.

I dag arbejder han i dag i Post Danmark, og er ivrig blogger på Kristeligt Dagblads blogportal Eftertanke.

Fra Multikulturel Forening til Sappho

I offentligheden er han blevet omtalt som manden, der blev chikaneret ud af Gellerup,  selv om han var næstformand i Multikulturel Forening.

Fra Multikulturel Forening til Sappho – det er noget af en rejse.

Jeg spurgte vores nye medarbejder, hvorfor han i sin tid blev næstformand i Multikulturel Forening.

”Jeg ville gerne hjælpe folk, der kom hertil, med at blive integreret. I den katolske kirke i Aarhus er der mange forskellige nationaliteter, så opgaven lå i lige forlængelse af kirkens selvforståelse.

Min intention dengang står jeg ved. Den er der ikke noget i vejen med, men i mellemtiden har jeg revideret mit syn på islams integrationspotentiale”.

Det var oplevelserne med integrationsarbejdet i Gellerup, der fik ham til at revidere sin holdning. Her løb han hurtigt ind i vanskeligheder. Den udløsende faktor var et læserbrev, han skrev i anledning af, at Ayaan Hirsi Ali var blevet budt velkommen af byens borgmester, da hun besøgte Aarhus i 2006.

”Det fik en central person i det somaliske miljø, Mohammed Suleban, til at protestere. Det skrev jeg om, og det udløste flere fysiske overfald i Gellerup. Heldigvis er jeg 190 høj og ikke alt for gammel. Så det blev ikke mig, der fik tæv.”

Fuld frihed, tak

Efter denne oplevelse lagde Dan Ritto multikulturalismen på hylden og erstattede den med islamkritik, og nu er han så blevet Sapphos mand på Udkigsposten.

”Jeg opfatter jobbet med at bestyre Udkigsposten som en spændende opgave. Trykkefrihedsselskabet spiller en vigtig rolle i kulturkampen, både når det gælder ytringsfriheden og når det gælder islam. På ytringsfrihedsområdet  er situationen alvorlig.

Presset, især på nettets ytringsfrihed, vokser. Regeringerne forsøger at kontrollere nettet som et det sted, hvor det frie ord for alvor kan udfolde sig. Dagens historie på Udkigsposten fortæller det. Jeg er tilhænger af fuld frihed på nettet, og derfor finder jeg det naturligt at engagere mig i Trykkefrihedsselskabet, som står i forreste række i kampen for det frie ord.”

Følg Udkigsposten her. De nye historier på Udkigsposten sendes ikke dagligt rundt med nyhedsbrevet. Gå selv ind og bliv opdateret.

 

 

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg