"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Norge: Fyret for at sige grimme ord om statsministeren

4. september 2013 - Artikel - af Dan Ritto

Det kostede denne betjent jobbet at kritisere Stoltenberg på Facebook.

I Hedmark i Norge lever der en politibetjent rundt ved navn Stein-Robin Kleven Bergh. Men det gør der ikke ret meget længere.

Stein-Robin Kleven Berg er nemlig blevet fyret fra politiet for at skrive sin mening om den norske statsminister på Facebook.

Den snart tidligere betjent er politisk aktiv i Fremskridtspartiet og særdeles aktiv i det politiske liv og den offentlige debat i sit lokalsamfund.

Det har gjort Kleven Berg til et kendt og omstridt ansigt i Hedmark.

Forbudt at sige ”krapyl”

For nylig blev betjenten kaldt op til sin chef, dem lokale politimester, og fik meddelt sin afsked.

En af begrundelserne var, at han på sin Facebook-profil havde omtalt den norske statsminister Stoltenberg som et krapyl og skrevet at Stoltenberg intet andet har bedrevet end at føre landet i forfald.

Sagen om Stein-Robin Kleven Bergh bliver ikke mere sympatisk af at der tidligere har været problemer i Norge, når offentligt ansatte offentligt har udtrykt sympati for Fremskridtpartiet eller talt imod landets næsten ukontrollerede indvandring.

Sagen om den nu tidligere betjent bliver ikke mindre interessant af at Norge senere i måneden går til stemmeurnerne for at vælge nyt Storting.Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg