"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Muhammed-galleri angrebet med opkast

25. august 2009 - Den løbende - af Uwe Max Jensen

Et galleri, der udstiller Kurt Westergaards Muhammed-tegning, er blevet udsat for svinsk hærværk

En eller flere personer har begået hærværk mod Galleri Farvegården i Silkeborg. Galleriet udstiller i øjeblikket Trykkefrihedsselskabets reproduktion af Kurt Westergaards Muhammed-tegning i sit vindue, og synet af den islamiske religionsstifter med en bombe i turbanen er sandsynligvis blevet for meget for en eller flere personer. I hvert fald blev Galleri Farvegårdens vindue fredag nat oversmurt med uhumsk "snask". Ifølge galleriejer Claus Møller Jensen var det en uskøn blanding af mad, is eller opkast, der blev smurt ud over det udstillingsvindue, hvor galleriet præsenterer Westergaards tegning.

Claus Møller Jensen har været i kontakt med Silkeborg Politi angående det tilsmurte vindue, men galleriejeren har ikke foretaget nogen anmeldelse af anslaget mod sin butik, og sporene efter hærværket blev lørdag morgen vasket ned.

"Det er nogen drengestreger. Jeg tror ikke, at det er andet. En storm i et glas vand," siger Claus Møller Jensen til Sappho.

Hærværket har ikke fået Claus Møller Jensen til at fjerne den omstridte tegning fra vinduet, da han mener, at det ville være at bøje af. Muhammed bliver derfor foreløbig på sin plads bag ruden.

"Tegningen bliver hængende til på fredag, hvor den hentes af en køber," fortæller Claus Møller Jensen til Sappho.

Køberen er ifølge galleriejeren en midtjysk mand.

Forbløffet over hærværk

Reproduktionen af Westergaards tegning kom op at hænge i Galleri Farvegårdens vindue i midten af sidste uge, og siden da har der været mange reaktioner.

"Jeg er blevet stoppet på gaden af folk, der har spurgt om, hvorfor jeg gjorde det, og nogle har fortalt, at de var vrede over, at jeg gjorde det," forklarer Claus Møller Jensen til Midtjyllands Avis.

Alligevel er Claus Møller Jensen forbløffet over hærværket mod sin butik.

"Jeg havde slet ikke forestillet mig, at der kunne ske sådan noget. Jeg troede, at vi var kommet videre," siger Claus Møller Jensen til Midtjyllands Avis.


Lørdag 29. august er der fernisering på Kurt Westergaards udstilling på Galleri Draupner i Skanderborg

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg