"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Mohammed er det mest almindelige drengenavn i Malmø

28. november 2010 - Artikel - af Helle Baldersbæk

31årige Åkesson har været udsat for hetz og chikane i de svenske medier31årige Åkesson har været udsat for hetz og chikane i de svenske medierSverigesdemokraternes leder, Jimmie Åkesson, fortalte om et Sverige, hvor der ikke serveres svinekød i skolerne, hvor der er krav om forskellige åbningstider for mænd og kvinder i badehuse, om anbefalinger af, at skolebørn ikke går i kirke sidste dag inden juleferien samt modvilje mod stearinlys, der forbindes med julen.

Smuldrende velfærdssystem

- I Sverige tror vi, at alle tænker som os og gerne vil gøre som os. Vi tror også, at alle er misundelige på os, fordi vi er så gode, og så har vi bygget et velfærdssystem op på solidaritet og ved at stå sammen om projektet. Men vores velfærdssystem er ved at smuldre mellem fingrene på os.

Sverigesdemokraternes leder, Jimmie Åkesson, stod lørdag eftermiddag på talerstolen i København og fortalte om dagens Sverige, der er blevet et Sverige i multikultiens navn.

Multikultur og velfærdsstat udelukker hinanden, lød det fra ÅkessonMultikultur og velfærdsstat udelukker hinanden, lød det fra Åkesson

Jimmie Åkesson gjorde opmærksom på, at verden ikke har ret mange erfaringer med multikulturalisme, og de erfaringer, der kan trækkes på, alligevel ikke kan bruges til så meget, for fænomenet har især eksisteret i diktaturer.

Hvem de, muslimerne, og hvad vil de i Vesten? Det er der sikkert mange svar på, men Åkesson erindrede om en britisk undersøgelse foretaget kort efter angrebet i New York i 2001, bomberne i Madrid og London og Muhammedkrisen i begyndelsen af 2006, hvor der for første gang blev rejst krav om, at ikke-islamiske lande også bøjer sig for islams krav. Undersøgelsen viste, at næsten halvdelen af de adspurgte mente, at det var en jødisk konspiration, der stod bag 11. september 2001.

Krav om muslimsk Sverige
- En muslimsk sammenslutning har krævet, at Sverige bliver muslimsk, og at det offentlige skal sørge for, at der er muslimske skoler i alle byer og kommuner, så muslimske elever kan bevare og udvikle deres muslimske identitet. Der er også rejst krav om, at der bygges moskeer i alle byer og kommuner.

- Videre har der været krav om, at badehuse har forskellige åbningstider for mænd og kvinder. I Malmø er man nået så langt, at det mest almindelige navn for små drenge er Mohammed, og der er kræfter i gang for at piger ikke skal modtage undervisning i forskellige fag, og man ser gerne et forbud mod, at svenske skolebørn fremover ikke går i kirke den sidste dag inden juleferien.

- Visse kræfter er meget imod salmer og stearinlys i skolen, for det associeres med kristendom.

- På toppen af det hele har vi i Sverige en ombudsmand mod racisme, fortalte Jimmie Åkesson.

Sverige tryglede om tilgivelse
Den svenske partileder kom også ind på reaktionerne over Kurt Westergaards tegning i Jyllands-Posten. En efter en dukkede stats- og partiledere op for at fordømme en avistegning, og muslimer over hele verden ville bestemme, hvad en dansk avis måtte trykke.

- Det var flot at overvære, at Anders Fogh Rasmussen holdt fast på, at i Danmark gælder dansk lov og ikke andet. En lille svensk avis bragte tegningen, og det officielle Sverige tryglede om tilgivelse.

- Der tales meget om tørklæder, men dybest set handler det jo ikke om, hvilket tøj vi går med, hvilken musik vi lytter til eller hvilken mad, vi spiser. Det handler om de værdier, vi bekender os til. Vi må stå fast på vores værdier, slog Jimmie Åkesson fast.

En tilhører ville gerne have Åkessons bud på, om politisk korrekthed er ved at bide sig mere fast, eller om begrebet er blevet udvandet. Til det svarede Jimmie Åkesson, at svenskerne så småt er ved at vågne op. Det faktum, at Sverigesdemokraterne blev valgt ind i Riksdagen skal ikke undervurderes, så det går lidt bedre.

I Danmark var den stedmoderlige behandling af Sverigesdemokraterne i de svenske medier samtaleemne over kaffebordene, og en tilhører ville gerne vide, om det er blevet værre eller bedre efter valget.

- Det er blevet lidt bedre. Nu er der nogle få medier, der behandler os næsten fair, så det er jo dejligt, svarede Jimmie Åkesson.

Spader og spader
En tilhører kunne fortælle, at hvis man sænkede grænsebommene og lukkede grænserne hermetisk for muslimske indvandrere, så ville Vesteuropa alligevel få et muslimsk flertal om 50-60 år på grund af den højere fertilitetsrate blandt muslimer, og det ville han gerne have Åkessons bud på.

- Jeg tror, du har ret. Som jeg ser det, så må løsningen være, at gøre alle, der bor i Sverige til svenskere med samme værdigrundlag, svarede Jimmi Åkesson.

Sam Solomon er konverteret fra islam til kristendom. Foto: Steen RaaschouSam Solomon er konverteret fra islam til kristendom. Foto: Steen Raaschou- Hvad så, vil du være den første partileder i det første parti i verden, der vil kalde en spade for en spade og sige, at islam ikke er en religion men en ond ideologi, lød det udfordrende spørgsmål fra islameksperten, Sam Solomon, der som konvertit fra islam kender ideologien indefra.

Jo, jeg tror, vi vil sige det, svarede Jimmie Åkesson.

Fotos: Helle Baldersbæk

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg