"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Misinformation

10. marts 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

VINKLING. Højreorienterede overvåges og overfaldes af venstreekstremister. I Dagbladet Informations optik er det de højreorienterede, der er problemet.

Søndag 28. februar blev to personer anholdt og en række adresser ransaget, da Politiets Efterretningstjeneste (PET) i samarbejde med flere politikredse slog til mod det venstreekstremistiske miljø og gennemførte en større aktion i forbindelse med efterforskning af voldelig politisk ekstremisme. Ved én af ransagningerne beslaglagde PET en computerserver, som indeholder personfølsomme oplysninger om personer med tilknytning til den politiske højrefløj - herunder flere politikere. Desuden er der oplysninger om voldelige overfald på nogle af personerne, som er registreret i databaserne.

Anholdelsen af de to personer fra den yderste venstrefløj fik straks Information til at bringe en artikel med rubrikken ”Rabiat højrefløj holder øje med venstrefløjen”. Artiklen er skrevet af journalist Sofie Tholl, der tidligere har skrevet for det venstreekstremistiske site Modkraft. Udover den journalistiske vinkling på højrefløjens overvågning af venstrefløjen, der i sig selv kan synes bemærkelsesværdig, når det netop er personer fra venstrefløjen, der er blevet anholdt for at overvåge højrefløjen, rummer Informations artikel en bemærkelsesværdig udeladelse. I artiklen står der, at den ene af de to anholdte blev ”varetægtsfængslet for vold samt ulovlig registrering af personfølsomme informationer om den radikale højrefløj”.

I Berlingske Tidende kan man imidlertid læse følgende om samme person:

"Han er sigtet for grov vold og for overtrædelse af en af de "mildere" terrorparagraffer, der handler om at yde støtte til grupper, som har til hensigt at bruge magtanvendelse for at udøve indflydelse på "offentlige anliggender" eller for at "forstyrre samfundsordenen". En forbrydelse, der kan give op til seks års fængsel. Han er desuden sigtet for at have overtrådt våbenloven, og ifølge Ekstra Bladet går sigtelsen mere detaljeret på, at han igennem flere år har deltaget i vold mod højreorienterede og for ulovlig registrering og dataindbrud i forbindelse med, at han har skaffet private oplysninger om højreorienterede personer."

Giver ikke lyd fra sig

Sappho har i den anledning spurgt journalist Sofie Tholl og Informations chefredaktør Palle Weis om, det ikke var på sin plads, at Information oplyste sine læsere om, at manden ikke "kun" er sigtet for vold, men derimod for grov vold, overtrædelse af terrorparagraffen og overtrædelse af våbenloven?

Hverken journalist eller chefredaktør har ladet høre fra sig.
Sofie Tholl har tidligere skrevet en artikel om Facebook-trusler mod bloggeren og medlem af Det Radikale Venstre, Margrethe Monika S. Hansen. I artiklen beskyldes bloggeren Kim Møller fra Uriasposten, der er blevet både truet og overfaldet som følge af sin blogvirksomhed, for injurier.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg