"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Midt i en Muhammed-krise: Se dokumentarfilmen, der blev taget af plakaten

14. september 2012 - Artikel - af Sapphos redaktion

Mens Obama-regeringen undskylder sine borgeres brug af det frie ord og fordømmer en inferiør film på You Tube (se Sappho TV), lægger britiske Channel 4 sig også i selen for at vise, hvor nem Vesten er at skræmme.

I denne uge kom det frem, at kanalen tager den seriøse dokumentarfilm om islams oprindelse og Koranens forhistorie Islam: The Untold Story af plakaten.

I filmen refereres resultaterne af den seneste islamforskning: At der bl.a.  er meget lidt samtidigt kildemateriale om Muhammeds liv, og at det er påfaldende, at Koranen ikke omtaler islams hellige by, Mekka.

To prøvevisninger af filmen resulterede i  et hav af klager og adskillige dødstrusler.  Det var mere end kanalen kunne klare.

Manden bag filmen, den Cambridge-uddannede historiker og forfatter Thomas Holland, understregede ellers, at det er ganske legitimt at gøre islam til genstand for historiske undersøgelse (præcis som Bibelen og kristendommen i århundreder er blevet det) og med det for øje ønskede han at sætte fokus på den seneste Koran-forskning.

Men Islam: The Untold Story forbliver nu untold for et britisk tv-publikum.

Se den her.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg