"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Meget mere end sin fars datter

20. marts 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Det er en tung arv at løfte, når man er datter af en Danmarks mest profilerede og indflydelsesrige debattører igennem mere end en menneskealder. Men Katrine Winkel Holm er de seneste år for alvor trådt ud af sin far Søren Krarups skygge.

Som næstformand i Trykkefrihedsselskabet, medlem af Danmarks Radios bestyrelse, medlem af CEPOS´centerråd og medstifter af Islamkritisk Netværk i Folkekirken  har Katrine Winkel Holm skabt sig et navn i egen ret. I morgen, den 21. marts, fylder hun 40 år.

Katrine Winkel Holm er uddannet cand.theol. fra Københavns Universitet i 1997 og – ligesom sin far - knyttet til den teologiske bevægelse Tidehverv. I 2000 udgav hun Det Gamle Testamente som teologisk problem. De senere år har Katrine Winkel Holm markeret sig politisk som modstander af blasfemiparagraffen og gjort sig gældende som en meget flittig skribent.

Efter en periode som kommentator på Berlingske Tidende gik Katrine Winkel Holm i efteråret 2008 til Jyllands-Posten, da hun mente, at Berlingske Tidendes redaktionelle linje var blevet for socialdemokratisk og tantet. Jyllands-Postens chefredaktør Jørn Mikkelsen modtog den ny kommentator med disse ord:

”Katrine Winkel Holm er en ualmindeligt skarp og begavet skribent, som vi længe har haft et godt øje til. Vi glæder os til at præsentere hende for vore læsere.”

I begyndelse af indeværende år indtrådte Katrine Winkel Holm i redaktionen for Sappho, hvor hun allerede i en årrække har været en flittig skribent.

Åndeligt set kan kristendom og islam aldrig leve i fred

Mens religionsdialog er i højsædet visse steder i den danske folkekirke, har Katrine Winkel Holm gjort sig til talskvinde for, at samtale og diskussion mellem mennesker af forskellig tro ”forudsætter et troværdigt og solidt grundlag og ikke (er) tjent med udeladelser og fortielser, som slører fundamentale modsætninger og graverende misforhold”

Der er imidlertid ikke kun kristendom, islam og ytringsfrihed, der optager Katrine Winkel Holm. Hun er i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på en bog om feminisme. Desuden optræder Katrine Winkel Holm senere på året i en samtalebog ved filosof og kunstanmelder Torben Sangild, der har talt med en række repræsentanter for hele det politiske spektrum.

Katrine Winkel Holm er mor til tre og gift med Jonas Winkel Holm, som er speciallæge i arbejdsmedicin.

Sappho ønsker tillykke.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg