"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Medlem af Enhedslisten hylder venstreradikalt overfald

8. februar 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Enhedslistens sønderjyske medlem Per Jensen, der er tidligere byrådskandidat i Sønderborg,  skriver i en kommentar til lørdagens overfald på Kim Møller, at han ikke vil have nogen "skrupler ved at gøre en fysisk ende på Kim Møllers klynkeri for bestandigt"

Historikeren Kim Møller, der er redaktør af den politiske blog Uriasposten.net, blev lørdag overfaldet, da han i selskab med en kammerat dækkede en venstreradikal demonstration vendt mod White Pride i Århus. Kim Møller og kammeraten blev slået ned bagfra med flasker af en gruppe på 8-10 maskerede personer. Da Kim Møller og kammeraten lå på jorden, blev de overdænget med spark af voldsmændene. Efter overfaldet blev Kim Møller og kammeraten med ambulance kørt til skadestuen, hvor de modtog behandling for deres skader. Blandt andet blev Kim Møllers ledsager syet tre steder i hovedbunden.

Overfaldsmændene var angiveligt ude efter Kim Møllers kamera, som blev smadret mod asfalten, men da der var flere fotografer til stede ved demonstrationen, synes en massiv modvilje mod at blive foreviget fotografisk ikke at være overfaldsmændenes eneste motiv. Det synes sandsynligt, at overfaldsmændene også har haft til hensigt at intimidere Kim Møller, der på sin blog de seneste år har afsløret flere forhold vedrørende den yderste venstrefløj heriblandt det såkaldte ”borgerinitiativ” Kirkeasyls tætte forbindelse til Enhedslistens venstrefløj .

Bred fordømmelse

Mens overfaldet på Kim Møller er blevet fordømt fra flere sider af det politiske spektrum herunder af erklærede socialdemokrater som Troels Heeger og Søren Villemoes, der blogger for Jyllands-Posten, og af redaktør Ole Birk Olesen fra liberale 180Grader, mener medlem af Enhedslisten og tidligere byrådskandidat for partiet Per Jensen, der på sin MySpace-profil præsenterer sig som kandidat for Enhedslisten/De Rød-Grønne ved det kommende folketingsvalg, at overfaldet på Kim Møller er fuldt fortjent.

På sin blog hos Urban skriver Per Jensen blandt andet:

”Jeg personligt ville ikke have nogen skrupler ved at gøre en fysisk ende på Kim Møllers klynkeri for bestandigt… Men aktiv dødshjælp er desværre jo forbudt i Danmark…..”

Kort efter skriver Per Jensen i en kommentar til sin egen postering, at Kim Møller må regne med en respirator engang i fremtiden:

”Nogle mener/tror, at jeg hermed opfordrer til mord….Jep, og så ikke alligevel…….(…)Og ironien i min tekst vil mange nok overse, ligesom Jon Rostgaard Boiesen fra Enhedslisten gjorde. Aktiv dødshjælp på hjernelamme racisterer er jo forbudt, så jeg skal ikke leve på vand og brød for at trække stikket ud på Kim Møller. Og hvad andre gør ved ham, er klart deres sag, Jeg formulerer kun mine tanker om en person, der ikke kan tolere mosten, som han selv gylper op. Kim Møller skal ikke skråle om nåde, fordi jeg selv har haft erfaringen af gadekampe, og opsøger dem ikke. Han opsøgte balladen, og ser sig selv som martyr. Så derfor må han regne med en respirator engang i fremtiden, og der skal jeg, og kun jeg og ingen andre, ikke være den, som styrer strømforsyningen til respiratoren………… Der vil jeg nemlig hellere opsige min stilling end at redde hans liv!”

Per Jensen skriver på sin MySpace-profil, at han både er kommende folketingskandidat for Enhedslisten og aktiv i den danske fagbevægelse.

På Christiansborg lægger retspolitisk ordfører for Enhedslisten, Line Barfod, afstand til sin partikammerats skriverier.

”Det ser fuldstændig vanvittigt ud. Jeg bliver nødt til at tage fat om den her sag med det samme. Jeg kender ikke Per Jensen, men jeg vil tage fat om den pågældende med det samme. Jeg har aldrig nogensinde set noget lignende fra nogen medlemmer af Enhedslisten. Enhedslisten er klart imod vold,” siger Line Barfod til Sappho.

Hånet for at gå med slør

Per Jensens udfald mod Kim Møller er ikke den eneste hadefulde kommentar, som Kim Møller må lægge ryg til ovenpå lørdagens overfald. På sin blog skriver Gülay Kocbay følgende:

”Den Rabiate højrefjols Kim Møller er begyndt at gå med slør (Kim Møller fik efter overfaldet viklet forbindinger om sit blodige hoved, red.)!!! Og desuden har han også to af sine mandlige værge med under en bytur med et kamera i hånden. Hmm… kvinder kan jo ikke færdes alene rundt og det gælder herved også Kim Møller! GK ønsker dig godbedring med hovedet …”

Gülay Kocbay er folkeskolelærer i København og tidligere medlem af bestyrelsen for Muslimer i Dialog. Gülay Kocbay valgte at trække sig fra bestyrelsen for Muslimer i Dialog efter i selskab med en større gruppe heilende arabere at have forstyrret en fredelig demonstration til fordel for Israels ret til at forsvare sig mod Hamas’ angreb.

Læs også Trykkefrihedsselskabets pressemeddelelse: Venstreekstremistisk attentat på Uriaspostens redaktør

Se også: Uriaspostens Kim Møller truet ud af Nørrebro

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg